Русија открива војне вежбе великих размера на истоку

0
србије рока

(фото: Русвесна.су)

Русија открива војне вежбе великих размера на истоку, сигнализирајући јачину својих снага на које Украјина „не утиче“.

Прочитајте још:  „Бастиони“ ударају на објекте Оружаних снага Украјине (ВИДЕО)
Русија је најавила да следећег месеца планира да одржи велике војне вежбе у далекоисточном округу. Како Ројтерс коментарише планиране вежбе, оне ће бити одржане „хиљадама миља од рата који се води у Украјини“.

У саопштењу министарства одбране од уторка се наводи да је способност војске да изведе велике вежбе остала непромењена услед „специјалне операције“ у суседној Украјини, ратом који траје шест месеци.

Описујући да оружане снаге нису морале да откажу или прекину своје рутинске вежбе, у саопштењу МО се наводи: „Скрећемо вам пажњу на чињеницу да је само део Оружаних снага Руске Федерације укључен у специјалну војну операцију ( у Украјини), чији је број сасвим довољан да испуни све задатке које је поставио врховни командант“.

Ројтерс даје примедбу:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Вежбе „Восток” (Исток) одржаће се од 30. августа до 5. септембра. Чини се да имају за циљ да пошаљу поруку да Русија, упркос скупом петомесечном рату у Украјини, остаје фокусирана на одбрану целе своје територије и способна у војном смислу да одржи „уобичајено пословање“.“

Прочитајте још:  Да ли ће се политика САД променити под новим Конгресом?
НАТО је вежбе „Восток“ дефинисао и описао као „део система стратешких вежби које Оружане снаге Русије развијају од 2009. То је једна од четири именоване годишње стратешке вежбе које се изводе на принципу ротације између четири од пет руских војних округа .”

„Ови видљиви догађаји представљају мали део онога што је руско настојање читаве владе и целе земље да развију способност вођења сукоба великих размера у кратком року против велике војне силе и да врше утицај на потенцијалне противнике“, даље се наводи на сајту НАТО-а.

У 2018., источне ратне игре су коришћене да се истакне јачи однос између руске и кинеске војске, што је изазвало дубоку узбуну на Западу, с обзиром на све веће учешће ПЛА армије. Врло је вероватно да ће Восток 2022, као и раније, укључити учешће Кине и Монголије.

Прочитајте још:  МИП Русије: Руске мировне снаге пружају помоћ цивилном становништву Карабаха
У међувремену, мноштво чланака мејнстрим медија у последње време покушава да укаже на проблеме са моралом и недостатком војника док руске снаге покушавају да успоставе контролу над целим Донбасом, у источној Украјини. Москва је, међутим, оспорила ове наводе, рекавши да је супротно истина и да остаје чињеница да је украјинска страна та која пропада.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *