Руски медији: Срби нису расположени за улазак у ЕУ

0
русија

(фото:Илустрација)

Према истраживању независне организације Нови трећи пут, више од половине грађана Србије противи се уласку земље у ЕУ. Против уласка у НАТО било је 91 одсто испитаника, преноси Сега. Срби су више оријентисани на Евроазију него на Европу, закључује аутор чланка, преноси руски портал ИНОСМИ.
Прочитајте још:  Србија и Косово: хоће ли избити нови рат у центру Европе?
Више од половине грађана Србије који су учествовали у новом истраживању (52 одсто) противи се уласку земље у Европску унију, а 91 одсто анкетираних је категорично против уласка у НАТО. Анкету је спровела независна организација Нови трећи пут, а резултате је објавио лист Политика.
Према истраживању, 72 одсто испитаника противи се увођењу санкција Русији, а 59 одсто сматра да санкције више штете Западу него Русији. 41% грађана сматра да је жеља НАТО-а за ширењем на исток разлог за НВО, још 16% разлогом назива „денацификацију и демилитаризацију” Украјине. 59 одсто грађана криви западне земље за сукоб. Подаци показују да су Срби под утицајем руске пропаганде док репродукују њене тврдње.
Међу светским лидерима са којима Срби саосећају, највише су рангирани кинески лидер Си Ђинпинг, председник Русије Владимир Путин и мађарски премијер Виктор Орбан, а земље су рангиране следећим редоследом: Русија, Кина, Мађарска. Француски председник Емануел Макрон је у средини листе, док су амерички председник Џо Бајден и бивши британски премијер Борис Џонсон, као и њихове земље, добили најниже оцене.
Подаци потврђују да је Европска комисија с правом замрзнула отварање нових поглавља у преговорима са Србијом након што је Београд одбио да се придружи европским санкцијама Русији. Срби су више оријентисани на Евроазију него на Европу.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=tkuYPkAvHbE

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *