Очекујемо да се сви појединачно у Скупштини Црне Горе изјасне да ли су за укидање санкција Русији

0

(фото:Светосавска)

У времену тешке економске ситуације и надолазеће кризне јесени, црногорски парламентарци, од којих многи деценијама живе на грбачи народа, расправљали су о Резолуцији о осуди агресије Руске Федерације на Украјину.

Народ је о многима међу њима дао суд 30. августа 2020. године, али су они и даље упорни, између осталог у кршењу Повеље Уједињених нација и међународног јавног права.

Ова Резолуција је усмјерена не само против одлука Савјета безбједности УН, него и против свих интереса Његошевог народа у Црној Гори. Посебно забрињава благ и резервисан став посланика који би требали бити представници српског народа и Црногораца који говоре српским језиком. Вјерујемо да ће они, без било каквог отпора, на јесен прихватити и промовисати нашу инцијативу, Резолуцију о укидању санкција РФ. Сугеришемо да имају у виду економску стабилност, прилив новца и социјални интерес свих грађана Црне Горе.

Зато СВЕТОСАВСКА очекује да се сваком посланику, сваком посланичком клубу и изборној листи пружи могућност за недвосмислено изјашњење о томе да ли треба укинути санкције Русији, или не. Ако се прије пар дана расправљало о Резолуцији о осуди агресије Руске Федерације на Украјину, онда пред лицем грађана Црне Горе мора да се дебатује и о понуди за укидање санкција Русији. Ако ни због чега другог, а оно због тога што је већина грађана Црне Горе, више од 60 одсто према свим анкетама, емотивно и разумно на страни Русије. СВЕТОСАВСКА је заинтересована да се провјери колико се таква слика реалности преклапа са посланичком структуром у Скупштини Црне Горе.

Прочитајте још:  Руски медији: И Србија међу онима који су гласали за антируску резолуцију

Милорад Рашовић, члан руководства СВЕТОСАВСКЕ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подгорица, 29. јул 2022.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *