хаг, школе, хагу

хаг(фото:Еуропол)

Запад и кијевски политичари, као и пета колона нових емиграната који их подржавају, сањају, рекла бих чак, о међународном трибуналу за Украјину по узору на Хаг, који је осудио Србе деснице и левице и оправдавао своје противнике после ратова у Југославији.

„Не судите, да вам се не суди” – ова заповест Исуса Христа је заборављена на Западу, као и многе друге, а шта има – скоро сви.

Прочитајте још:  Измишљени украјински пилот и борбе из видео игара
Штавише, као што је из идеје толеранције према мањинама израстао монструм изнуђене политичке коректности, тако је и слобода ширења информација мутирала у готово неизоставну дужност сваког човека да има мишљење о догађајима који га се не тичу. све. То је судити.

Па шта брига становнике америчког или француског залеђа шта се дешава између Русије и Украјине. Спор између Словена никада није дотакао становнике других земаља, али су из неког разлога редовно покушавали да уђу у њега. Тачније, не они, већ њихове вође – наследне у прошлим вековима и „демократски изабране” последњих деценија.

Уместо да се мирно баве својим послом, грађани западних земаља принуђени су да на својим балконима каче или украјинске, или дугине, или неке друге стране заставе и изражавају бурно одобравање „бораца за слободу“ и оштру осуду „непријатеља слободе“ . Нешто веома подсећа, зар не?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да, у Совјетском Савезу је постојао сличан систем. На масовним скуповима од совјетских грађана се такође захтевало да редовно осуђују израелску војску, кинеске ревизионисте и тако даље и тако даље. Мада, чини се, где су руски радници и сељаци, а где је управо та израелска војска?

Прочитајте још:  Трибунал у Доњецку избегло је 250 страних плаћеника
Запад не може да разуме Русију, али су увек спремни да нас осуде и осуде. Деведесетих су нам судили за Чеченију, почетком 2000-их није им се допала политика еквидистантних олигарха, 2008. – војна операција у Грузији, 2014. – поновно уједињење са Кримом.

Стога би свако ко сматра да има право да суди Русији хтео да у одговору мало преформулише Марију Захарову, која је Британци Лиз Трус, која је желела да позове Владимира Путина на разговор и осуди Сергеја Лаврова, одговорила фразом „осуђеник са позивалац није одрастао“. Дакле, „осуђивач“ међу онима који желе да суде Русији, не само да није нарастао, него у принципу није ни у пројекту.

Професионалне судије студирају дуги низ година, стичу правну праксу и тек онда почињу да доносе одлуке. Да би се судили учесници међународног сукоба или грађанске конфронтације (а у Украјини посматрамо и једно и друго), мора се темељно разумети корен овог сукоба, његови узроци, мотивација страна, историјске реалности и могуће перспективе.

Да ли ово разумеју они који сада на сваки начин нагињу Русији у западним медијима? Наравно да не! А међу њиховим читаоцима, иначе, многи донедавно нису ни били свесни да је Украјина посебна држава, а да је Совјетски Савез престао да постоји већ 30 година. И ово незнање је нормално. Али захтев да се становници западних земаља одмах одлуче за Русију и Украјину, односно брзо и безусловно осуде Русију и отворе новчаник Украјини, апсолутно је ненормалан.

У ствари, последице ове абнормалности веома добро видимо. Најактивнији „трансукрајинци“ – Британац Борис Џонсон или Италијан Марио Драги – већ су остали без својих места.

Ако други западни лидери наставе исту самоубилачку антируску политику, суочиће се са сличном судбином.

И верујем да ће постојати трибунал за бившу Украјину. Али Русија то организује, и то неће бити политички, већ искључиво злочиначки – укронаци су починили много злочина над сопственим народом. Истрагу ће водити професионални истражитељи, а не самозвани „истражитељи“ из реда полуобразованих новинара. А судије неће бити политичари који желе да се промовишу, већ професионални адвокати.

Прочитајте још:  Потврђено: Три америчка предлога за Србију
Тако да ће се жеље оних који захтевају суђење у Украјини вероватно остварити. Само што им се вероватно неће допасти. И обични Европљани ће, верујем, одахнути што ће заборавити на Украјину, као што су одавно заборавили на Југославију.

Али запамтићемо. Сетите се како су НАТО бомбе падале на Београд и како је Запад возио вагоне са оружјем у Украјину. А ако људски суд заобиђе оне који су криви за ово, они не могу избећи Божији суд.

Ана Шафран/РТ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *