МАЊЕ ПОТРОШАЧKЕ KОРПЕ: Више од 40% Американаца принуђено је да смањи количину намирница због инфлације!

0

(фото:Илустрација)

Више од 40% Американаца принуђено је да мења свакодневне навике, укључујући и смањење потрошачке корпе, као резултат инфлације, показало је недавно истраживање Универзитета Суффолк /УСА ТОДАY.

У анкети су испитаници питани о навикама које су морали да промене због реалности раста цена у Америци. Инфлација је много гора него што су стручњаци предвиђали за месец јун, попевши се на годишњу стопу од 9,1 одсто, према извештају Министарству рада.

Цена основних артикала, попут хране, порасла је за више од 9,1 одсто. Храна је, на пример, порасла за 10,4 одсто у прошлој години, а намирнице за кућне потребе за 12,2 одсто.

Цена енергената порасла је на 41,6 одсто у прошлој години, а бензин, конкретно, 59,9 одсто, наводи се у извештају .

Kао резултат тога, Американци су приморани да промене своје навике. Према истраживању, 45,3 одсто Американаца је морало да смањи потрошачку корпу, а 59,4 одсто је рекло да се сада ређе храни ван куће због инфлације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Још 48 одсто испитаника је рекло да мање користи аутомобил, а 45,4 одсто је рекло да одлаже или отказује одмор/планове путовања због растућих трошкова.

 

Бруто домаћи производ (БДП) се смањио за 0,9 одсто у другом кварталу. Овакво стање економских ствари представља проблеме демократама, које имају потпуну контролу над Вашингтоном, како се приближавају међуизбори. Истраживања показују да Американци указују на економију као на главни проблем док се спремају за изборе у новембру.

ПРСТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *