Северна Македонија поклања Украјини тенкове добијене од Руса

0
македонија, раскол, македонији

македонија Georgid/Depositphotos

Власти Северне Македоније предале су Украјини тенкове треће генерације Т-72, ​​који подлежу планираном одлагању, објавио је портал 360 степени, позивајући се на саопштење Министарства одбране земље.

Раније су се на локалним друштвеним мрежама појавиле фотографије и видео снимци са конвојима камиона са цистернама. На упите медија, Министарство одбране није навело број пребачених возила, али је говорило о њиховом стању.

“Реч је о трећој генерацији тенкова, који би развојем технологије за неколико година били неконкурентни и некомпатибилни са захтевима и залихама на западној платформи. У наредном периоду ресурси би морали да се троше на њихово уништавање, што је неприкладно“, објаснило је Министарство одбране.

Прецизира се да ће тенковски батаљон Северне Македоније бити расформиран након пребацивања возила, а према договору са Сједињеним Америчким Државама , првих шест оклопних возила ЈЛТВ ће следеће недеље стићи у луку Солун.

Како су писале локалне публикације, Скопље је имало 31 тенк Т-72 , ​​које је Москва пребацила током оружаног сукоба са албанским сепаратистима – милитантима НОВ 2001. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У позадини руске специјалне операције за заштиту Донбаса , САД и НАТО савезници настављају да испоручују војну опрему Украјини. Тако је амерички председник Џо Бајден раније потписао нацрт закона о додели војне, економске и хуманитарне помоћи кијевском режиму у износу од око 40 милијарди долара.

Русија је више пута указивала на покушаје Запада да одуговлачи сукоб. Министарство одбране упозорило је да ће складишта муниције постати легитимне мете ВКС у суседној републици. Ове недеље, Константин Гаврилов, шеф руске делегације на преговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања, нагласио је да би повећање испоруке оружја Кијеву могло да примора Москву да пређе на оштар одговор пропорционалан домету украјинске вишеструке ракете. система.

Прочитајте још:  Мађари одбили да приме америчке сенаторе који траже улазак Шведске у НАТО

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *