Српски национални савјет: Кампањом против нас скривају дискриминацију СРБА!

0

Као и претходних година, уочи расподјеле средстава разних фондација и министарстава невладиним организацијама и појединцима, покреће се устаљена кампања о огромном новцу који се наводно додјељује Српском националном савјету и које српске организације добијају као помоћ од Владе Републике Србије.

Прочитајте још:  Може ли Запад ишчупати дубоке корене руског монаштва на Светој Гори
На тај начин немушто се покушава сакрити срамна дискриминација српских организација и појединаца које су већ дужи низ година готово потпуно ускраћена за средства која им по Уставу Црне Горе (Поглавље „Заштита идентитета“) и позитивном законодавству припада.

Истина је да је Влада Републике Србије купила и опремила Српску кућу у Подгорици јер српске организације свој простор за рад, без обзира на бројност, још увјек у Црној Гори не могу пронаћи. Српски национални савјет, као организација која се најчешће помиње у наводно привилегованој расподјели средстава, добија из Буџета Црне Горе исти износ као и други Савјети, који су и до тридесет пута мањих националних заједница, и нема већ дуги низ година приступ било којим црногорским фондовима.

Црногорске критичаре и душебрижнике не брине гдје су десетине милиона евра који се сваке године дијеле невладиним организацијама и појединцима од стране Фонда за заштиту и остваривање мањинских права, Владиних министарстава, локалних управа, разних државних фирми и других које без било каквих критеријума дијеле средства искључиво не српским организацијама. Поставља се питање коме иду та огромна средства из чије су расподјеле искључени Срби, којим организацијама, којим оснивачима тих организација и за које пројекте?

Српски национални савјет је оснивач српских медија Српског радија, Српске телевизије, часописа Српске новине и портала Српске новине, који су већ више од тринаест година у функцији двадесетчетири сата дневно. Српски национални савјет обиљежава у току календраске године све вјерске, националне и културне празнике, и организује низ других различитих активности. С тога би било добро да се изађе са подацима колико су институције Црне Горе помогле ове, за српски народ, значајне пројекте у претходних пет године. Такође би било пожељно, због јавности, објавити које то финансиране пројекте од стране црногорских фондација Српски национални савјет није оправдао.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  О америчкој кампањи дезинформација о догађајима у Украјини
Нажалост, српске организације од наводно својих политичких представника немају никакву заштиту јер њих ова проблематика очигледно не дотиче. Важно је да учествују у испразним причама и лажним компромисима, увијек на штету српског народа, не губећи наду да ће некад и од некога за њихов труд добити шаргарепу.

Пише: Предсједник Савјета, др Момчило Вуксановић

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *