ЗЛОЧИН БЕЗ KАЗНЕ: Унук црногорског србомрсца некажњено ДИВЉА ПО СРБИЈИ!

5

Брајан Брковић

Средином деведесетих, познати црногорски србомрзац Јеврем Брковић, иначе деда лажног еколога са енглеским именом Брајана, у својим дневницима називао је бишег хрватског председника Фрању Туђмана државником и визионаром, а Азему Власију, албанском политичару саветовао да на Kосову и Метохији не требају гандијевске методе деловања којима је прибегавао, већ наоружани герилци.

Имајући у виду породични педигре овог лажног еколога не треба чудити мржња коју наследник црногорских усташа зеленаша осећа према Србији и симболима државе која му је уз максимално гостопримство омогућила све. Скандалозно кидање и цепање заставе током јучерашњих протеста у Новом Саду , јесте скандалозно и законски кажњиво, али није Брајанов први иступ те врсте.

Подсетимо, он је у септембру прошле године јавно и поносно унизио државни симбол, оскрнавивши српску заставу у Новосадском насељу Лиман, погрдним графитима.

Ово је само део репертоара његовог антидржавног деловања: јуче је осудио обележевање Олује, ваљда мислећи да по дединим мислима треба да је славимо и жалимо што још више деце није побијено на Петровачкој цести.

Пре тога, у више наврата, инсистирао је на војвођанском сепаратизму. Све у свему, не само да је миљеник Туђмана, коме је Фрањо плаћао хотел и привилегије током целог рата, добио наследника, већ га је наследник и надмашио. А, ако се лажна екологија своди на жељу и потребу да се национална застава цепа и пали једном недељно, онда је Црногорац Брајан Брковић лажни еколог број један, а не пропали градитељ брана на рекама Србије Александар Јовановић Ћута.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А нико не зна откуд овај црногорски нациста у Новом Саду и шта ту ради?!

Прочитајте још:  Цвркут дана – tweet of the day: @InjacZ

ПРСТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Није Брајан крив што је несој, то му је “у трази” (како се то у његовим завичајним Пиперима збори), није има од кога наслиједит бар мало љуцкоће.
    Што се имена тиче, није БРАЈАН енглеско име, то је старо србско име. По њему је Брајанов поток у Пиперима добио име (хидроним).
    Код Енглеза – у њиховом келтском делу (Келти нису народ, био је то војнички ред у србском народу) очувано је више него код Срба.
    То је име сачувано и у презименима БРАЈИЋ, БРАЈКОВИЋ, БРАЈОВИЋ, БРАЈРЕВИЋ – по именима од миља (хипокористицима) за Брајана.

  2. Не знам како ова презимена можете извести од имена Брајан, поготову последње које после Брај има ре . Очигледбо мислим ниједно није од име на Брајан, већ мислим пре од Браја, Брајко, Брајко… али можда грешим у примерима макар. Ако је Брајан српско (словенско) име, шта оно змачи? Који је корен имена, које значење на нашем језику? То ако су Келти били ,,војнички ред у србском народу” би требало тврдити позивајући се на изворе. Звучи неуверљиво и личи на многе псеудоисторијске тврдње (које иначе воле неопагани и они можда највише и сарађују са псеудоисторичарима). Питање је и зашто међу Ирцима, Шкотима, Велшанима, Корнволцима, Маншанима и Бретонцима се говоре иако у мањини (осим можда код Велшана ако се не варам) или су се говорили језици који су међусобно сродни, али не и сродни колико ми је познато са словенским, а не знам која је веза или која би могла бити да се они поистовете са словенима или специфично Србима. Не треба бити наиван, него проверавати на прави начин из више извора и не веоравати текстовима без рецензија, без позивања на изворе који могу да издрже критику, научити се методама провере, ако нас то интересује већ.

    1. Погледајте пописе становништва из ХV века. Турци су то врло уредно бележили. На подручју данашњег Косова и Метохије, североисточне Црне Горе и западне Србије, сваки други, трећи мушкарац се звао Брајан. Има и презиме Брајановић.

    2. У том турском попису из 1455. године најчешћа имена уживалаца баштина су била Богдан, Брајо, Брајан, Радица, Никола, Радослав, Степан. Од женских имена највише су поменута Владислава, Влкосава (Вукосава), Јелена, Оливера, Радислава, Станислава, Стојислава итд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *