Срамота, кривична пријава због слика србских мученика

0

СРАМОТА❗️СРАМОТА❗️СРАМОТА❗️

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ!

Куда иде ова Република Српска!

Зар је злочин показати да су Срби пострадали?

Зашто Тужилаштво Републике Српске није овако ажурно када треба процесуирати злочине над Србима?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  СРБИЈА СЕ ЗАДУЖУЈЕ ЗА ЈОШ 608 МИЛИОНА ДОЛАРА КОД КИНЕСКЕ ЕXИМ БАНКЕ
Тридесет година нема казне за убиство 3267 Срба!

Преносимо саопштење за јавност преузето са званичне фејсбук странице начелника општине Братунац:

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Данас је на моју адресу стигла кривична пријава од стране Тужилаштва Републике Српске као осумњиченом за почињено кривично дјело „Јавно изазивање и подстицање насиља и мржње“, из члана 359. став 1 КЗ РС, а у вези са постављањем фотографија убијене српске дјеце, цивила и војника током Одбрамбено-отаџбинског рата 1992-95, дуж регионалног пута Братунац-Поточари.

Подсјећам да је током рата у Средњем Подрињу и Бирчу убијено 3267 Срба и за те злочине до данас нико није одговарао. Ове године је 2. јула у Братунцу обиљежено 30 година од страдања српског народа и као предсједник Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба упутио сам позиве свим релевантним домаћим и међународним представницима власти, те амбасадама страних држава у БиХ, како би присуствовали помену. Осим представника амбасаде Републике Србије и Русије, нико други се није одазвао том позиву. Желећи да међународној јавности скренемо пажњу на српске жртве, и да за злочине над њима још нема адекватне казне, помогао сам породицама погинулих и несталих Срба, да дуж пута који води од Братунца ка Сребреници поставе фотографије настрадалих Срба. То је био једини начин да представницима међународне заједнице, који су присуствовали комеморативном скупу у Поточарима 11. јула, покажемо лица страдалих Срба, невине дјеце и цивила од којих они већ 30 година окрећу главу.

Оно што ме посебно увриједило, као човјека а и члана породице која је у протеклом рату изгубила 86 чланова сродника, јесте чињеница да Тужилаштво Републике Српске подиже оптужницу против мене за „Јавно изазивање и подстицање насиља и мржње“.

Непрестано читам ову оптужницу и постављам себи иста питања: Како је могуће да ме институције Републике Српске оптужују за ово? Да ли је могуће да су наше српске жртве јавна увреда и за кога? Да ли су њихови невино дати животи чин мржње према некоме? И према коме?

Немојте да се чудите, драга моја браћо, што нас Међународни судови и Суд БиХ осуђују за све и свашта, када институције Републике Српске овако поступају. Велика се хајка подигла на мене, Срђана Ранкића, начелника општине Братунац, јер сам изгледа проговорио о стварима о којима се мора ћутати, јер сам прекинуо дугогодишњи ланац сарадње између српских издајника и лажних српских патриота удружених са дојучерашњим непријатељима Републике Српске.

Није никакво чудо што су мој опозив покренули удружени заједно са СДА и Рамизом Салкићем. Никада ти људи нису ни бринули о свом народу и његовим жртвама. Све је то била политика, ја теби – ти мени.

Срђан Ранкић неће одступити ни милиметра од својих принципа.

Срђан Ранкић неће устукнути пред оваквим оптужбама.

Срђан Ранкић није заборавио да му је мандат дао народ и за тај народ ћу, ако треба, и свој живот дати.

Прочитајте још:  Вјоса „нариче“ из Минхена: Русија преко Србије покушава да дестабилизује Косово*!
Нема више назад.

Братунац мора напријед!

Срђан Ранкић/Деспотовина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *