Суада и Аднан на путу кокарде: Крије ли „ић“ тајну односа Црногораца (Срба) и муслимана?

0
ћирилица

Имају и муслимани своје бисере и бисерчиће. Јутрос је Аднан Чиргић ставио Суади Зороњић кокарду на глави и оптужио је за спровођење великосрбијанског пројекта раздора православних Црногораца и црногорских муслимана! А као аргумент за такве Суадине претензије Аднан је навео њене ставове о балканским ратовима, окупацији Санџака и прекрштавање муслимана у вријеме Краљевине Црне Горе и њену тврдњу да је Црна Гора у 20. вијеку извршила први геноцид над Бошњацима у 20. вијеку!

По Суадином контању изгледа да је Црна Гора утемељила Сребреницу и да су коријени наводног геноцида у тој вароши заметнути у кабинету краља Николе! Те аргументе, Аднан не прихвата, и то са правом, и Суаду упозорава да пази шта ради и да није добро испунила задатак, јер је изоставила злочине четника под вођством Павла Ђуришића! За Аднана крунски доказ да Суада служи великосрбијанскоим и вељесрпском пројекту тамањењу муслимана или Бошњака је баш тај, односно Суада нигдје не помиње Павла, па Аднан конта да је Суаду Београд дебело платио да прича то што прича!

Уистину, захвални ребус за домаћег историјског Шерлока Холмса! Он би требало да рашчивија како је то Суада пребројила прекрштене муслимане и откуд онда толико муслимана у Црној Гори када их је краљ Никола прије једног вијека насилно прекрстио, требало би и да открије и од кога су то настали муслимани, па је краљ Никола навалио да их враћа у прађедовску вјеру и да ли је то био његов хир или патриотски осјећај према свом становништву исламске вјере који би требало да зна и да се не стиди православног поријекла! Домаћи Шерлок требало би да објасни и како је то настао Санџак и шта је прије Санџака било на Санџаку и да ли је уопште икога ту било, него су се Старог Раса муслимани дочепали када је Бог стварао свијет и насељавао планету, што сугерише Суада! Шерлок би имао и задатак да открије јесу ли муслимани у вријеме краља Николе називани Бошњацима или су се некако другачије звали и могао би о томе да пита и неке муслиманске интелектуалце који и данас тврде да су муслимани, па и њихова модерна варијанта – Бошњаци, настали од Срба!

Шерлок би имао посла и код Аднана! Могао би да га подсјети шта су то радиле муслиманске фашистичке јединице у околини Фоче током 1941. и 1942. године и је ли било ту злочина над Србима и јесу ли комплетна српска села страдала од усташко-муслиманског ножа или су се Срби из тога краја добровољно иселили и гастабајтеријски отишли за Србију, Њемачку или Холандију у потрази за бољим животом! Аднана би требало подсјетити да је Павле баш због тога послао 1943. године своје трупе у тај крај да виде је ли које српско уво опстало, да га заштити ако јесте, а ако није, као што није, да муслиманима то у лице каже, а богами примјени и мало драстичније методе у складу са атмосфером тога ратног времена! Наравно да треба разговарати и о томе и да ли су четници Павла Ђуришића окрвавили руке недужним жртвама и ако јесу то треба лијепо да се каже. Али мора се рећи шта су и муслимани радили са Србима и како су се они према њима понашали у том ратном времену!

Прочитајте још:  Сале Коларевић : КОРОНОМ СУ СЕ САМИ РАЗОТКРИЛИ
Дакле, пуно посла за домаћег историјског Шерлока Холмса. И то баш захваљујући Суади и Аднану који стављају и скидају једно другоме кокарде на глави и заобилазе главну ствар. Пошто се Суада и Аднан презивају на ић, ваљало би сами да истраже да и они немају неког православног Србина као претка у родослову! Не би то било тешко открити и било би лијепо да нам то Суада и Аднан кажу, па да се Шерлок, али и остали, око тога не муче!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И мислим да би баш тај податак ријешио многе Суадине и Аднанове дилеме. Када би се суочили са самима собом, односно својим родословом, можда би им многе ствари биле јасније! Овако брину о великим темама и распредају велике приче и употребљавају тешке кованице, а неће да завире у породичне пожутјеле папире! Можда се баш у њима крију све тајне односа Црногораца-Срба и муслимана у Црној Гори! Кажем, можда, видим и да се Шерлок слаже, па што Аднан и Суада то не би урадили! Не шкоди, а може да користи!

Иван Милошевић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *