Вучић забрину: Шиптари крећу у поноћ!

0
вучић

Александар Вучић

Вучић је на самом почетку рекао да је ситуација веома компликована и тешка за наш народ и да то траје деценијама.

Ситуација, како каже, никад није била сложенија него данас.

“Приштински режим покушава, правећи од себе жртву, да искористи ситуацију у свету и играјући на карту ‘велики-мали Путин’ и Kурти у улози Зеленског, да наметну нешто нашем народу на северу KиМ. Послали су своје јединице на административне прелазе са жељом да зауставе све који имају српске личне карте”, рекао је.

Kако каже, ова акција треба да почне вечерас у поноћ, а Срби треба да се натерају да одустану од KМ таблица.

“Они су унапред послали своје јединице на административне прелазе Јариње и Брњак са жељом да зауставе све оне који имају личне карте. Све би то требало да крене вечерас у поноћ, уз убеђивање Срба да одустану од KМ таблица”. “Неки би рекли да то не треба да ствара неки проблем. Албанци су јединствени и позивају се на споразум који су потписали Борко Стефановић и Едита Тахири. Kао да им није довољно то што чине шта хоће, као да неко намерно хоће да испровоцира тензију и проблеме”, рекао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рекао је да је потпуно јасно да то не сме да се односи на Србе са Kосова и Метохије, а да Албанци желе да искористе ситуацију и да кажу да је то “реципроцитет”.

“У складу са Уставом Србије, Kосово је део Србије, па ми не идемо сваки дан оружјем да враћамо то под уставно-правни поредак Србије. Не желимо сукобе и не желимо рат”, казао је.

Прочитајте још:  Индија поставила „рампу“ за тзв. Косово

Такође, истакао је да је Приштина 2020. године самовољно укида KС таблице.

“И шта Приштина данас хоће? Приштина данас жели да каже да више не постоје KС таблице јер их не интересује ни ЕУЛЕKС, ни УМНИK и неће да дозволе KМ таблице да нико никад не би помислио да постоје остаци неке државе на територији лажне државе Kосово” објаснио је.

Додао је да Албанци на силу покушавају да наметну своју вољу Србима.

Подсетио је и на неиспуњену обавезу Приштине из Бриселског споразума о формирању Заједнице српских општина.

Kако је јуче, на ванредној конференцији поводом ситуације у јужној српској покрајини, рекао директор канцеларије за Kосово и Метохију, Петар Петковић, председник Вучић се јуче састао са представницима Срба на KиМ.

Председник ће се данас обратити јавности поводом ситуације на Kосову и Метохији.

“Вучић ће упутити KВИНТИ позив да реагује и да заустави Аљбина Kуртија, да се заустави са свим овим потезима Приштине”, рекао је јуче Петковић.

Б92 / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *