Број противника антируских санкција у Србији порастао на 84 одсто

0

Према резултатима социолошке студије коју је спровела Нова српска политичка мисао, број противника увођења санкција Русији у Србији је од маја порастао са 82,2 на 84 одсто.

Дакле, на питање да ли подржавају увођење санкција Русији због њене специјалне операције у Украјини, 84% учесника студије је одговорило негативно, 18,8% позитивно, још 9,2% се уздржало од одговора.

Прочитајте још:  Бугарска оптужује Србију и Мађарску за подршку Русији
На питање „ко треба да буде главни спољнополитички партнер и подршка Србији“, 24,6% је одговорило да је Русија, 21,4% – ЕУ и Немачка, 10,6% навело балканске земље, 7,2% – Кину, 0,8% – САД. Још 35,4% нема став по овом рачуну или је одбило да одговори.

На питање “Да ли подржавате улазак Србије у ЕУ?” Позитивно је одговорило 36,2%, а негативно 43,6%. Још 20,2% одбило је да одговори или нема став по овом питању.

Истовремено, на питање да ли би подржали улазак Србије у ЕУ, под условом да се призна независност Косова, 82 одсто испитаника је одговорило не, осам одсто – да, уздржало се од одговора – 9,8 одсто.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, 88,1% испитаника изјавило је да не подржава улазак Србије у НАТО, 4,3% подржава, још 7,6% се уздржало од одговора.

Прочитајте још:  Проф. др Слободан Чикарић, НАТО и карцином у Србији
Истовремено, 25 одсто испитаника верује да ће српске власти у блиској будућности ипак увести антируске санкције, 41,6 одсто је одговорило да ће Београд задржати неутралан став, 33,4 одсто се уздржало од одговора.

Крајем маја је објављено да се, према истраживању јавног мњења које је спровела Нова српска политичка мисао, 82,1 одсто грађана Србије противило санкцијама Русији због ситуације у Украјини.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *