ОВО НАС СВЕ ЧЕКА? Корисници Моби банке у Србији од јуче немају приступ свом новцу!

0

(foto Pixabay)

Корисници Моби банке већ други дан имају проблем са приступом новцу на свом рачуну. Плате које су јуче уплаћене не виде се на стању, мобилна апликација за плаћање није доступна. При покушају логовања добија се информација: “дошло је до грешке”.

Плате које су јуче уплаћене не виде се на стању, мобилна апликација за плаћање није доступна. При покушају логовања добија се информација: „дошло је до грешке“.

Банка се до данас у 11 није званично огласила, што је створило додатну нервозу грађанима који су почели да се окупљају испред централе Моби банке на Новом Београду. У банци за портал Н1 истичу да имају техничких проблема и да „чине све да се омогући неометано коришћење услуга“.

„Услед техничких потешкоћа апликације банке тренутно нису доступне и могуће је отежано плаћање платним картицама. Чинимо све да успоставимо неометано коришћење наших услуга“, наводе у Моби банци, пише Н1.

Како истичу, обавестиће кориснике чим услуге буду поново доступне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Извињавамо се због непријатности и захваљујемо на разумевању“, наводе у банци.

Прочитајте још:  Адвокат који је угостио Аустријанца који хоће да руши споменик Милици Ракић подржао Ђукановића
Једна од корисница ове банке, Јована М, која се јавила редакцији Н1 каже да је ситуација и даље непромењена.

„Приступ новцу немамо, а апликација не функционише“, наводи она.

Главна замерка корисника је да се банка – не оглашава поводом овог стања, нити раде канали комуникације с корисницима, пише Н1.

„Након безуспешног покушаја да на банкомату Моби Банке у шопинг центру Ада Мoл депонујем новац у еврима (банкомат је прихватио а затим вратио новац), у банкомат сам депонавала 26.000 динара. Банкомат је ово прихватио тј. задржао новац, издао потврду, а стање на мом рачуну је остало непромењено. Покушала сам да ступим у контакт са кол центром банке али безуспешно. На подршку путем цхат-а на сајту такође нико не одговара. Ово се све дешавало јуче, дакле 01. августа. у 10 часова“, прича Јована.

Прочитајте још:  СУБВЕНЦИОНИСАНО БРАШНО ЗА ЈЕФТИН ХЛЕБ: Векна "сава" не сме преко 57 динара
Након сат времена звања кол центра, оператерка је, каже, обавештава да је дошло до „техничких потешкоћа“ и да ће „систем бити стабилизован до подне“.

„То се наравно није десило, а у међувремену је и апликација банке (након безброј багова) у потпуности престала да ради. Банка ни на једном свом каналу комуникације кориснике није обавестила о овом проблему, упутила извињење нити предочила када можемо очекивати да нам приступ НАШЕМ НОВЦУ буде омогућен“ огорчена је ова читатељка.

У међувремену је, каже, сазнала од пријатеља и познаника који имају отворене рачуне у Моби банци да плате које примају првог у месецу нису легле на њихове рачуне, као да нису били у могућности да плате било шта картицама Моби банке чак и ако имају средства на рачуну.

„Дакле, постали смо сведоци комплетног колапса система, који нам је онемогућио да нормално функционишемо. У данашње време када сви ишчекујемо плату како бисмо намирили своје бројне обавезе, јасно вам је да је оваква ситуација апсолутно неприхватљива“, наводи Јована М.

Банка: Отклонићемо квар до 14.00, корисници: Мало сура сте отклонили квар!

„Најискреније се извињавамо нашим корисницима јер нису у могућности да располажу својим средствима брзо, ефикасно и лако као што су навикли. Очекујемо и верујемо да ће се до 14 часова успоставити све функционалности банке“, поручују из Моби банке.

Прочитајте још:  Док злочинац Орић прети а Бећировић даје ратнохушкачке изјаве, Конаковић тражи од Србије да му полаже рачуне
Уз извињење због настале ситуације, Моби банка моли клијента да имају у виду да банка предузима све мере и радње како би им основне функционалности биле доступне.

НБС: Aко има неправилности биће и мера према Моби банци

Из НБС су за Н1 истакли да су у сталној комуникацији са представницима Моби банке, за коју кажу да интензивно ради на решавању насталог проблема, као и да клијенти Моби банке немају разлога за бригу, „имајући у виду да Моби банка послује стабилно, а да су наведени проблеми техничке природе који ће у најкраћем року бити отклоњени“.

„Сваки корисник услуга банке који евентуално претрпи било какве материјалне последице услед ове ситуације може да се обрати приговором банци, а након тога и притужбом Народној банци Србије. У сваком случају, Народна банка Србије ће проверити узрок настанка ових техничких проблема и ако утврди да су резултат било какве неправилности банке у погледу поштовања прописа и стандарда управљања информационим системом банке, предузети према банци мере прописане законом“, закључено је у одговору НБС.

Н1/Србин инфо

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *