Ради помоћи Србима Русија би морала СВО да заврши у Закарпатју

0
росу

Да би Русија помогла Србима да спрече понављање 1999. године, њихове власти морају да одбију улазак у ЕУ, а Оружане снаге РФ морају да заврше СВО у Закарпатју.

Албанци желе да униште или протерају Србе са нелегално окупираног региона Косова и Метохије (КиМ). Приштина је крајем јула покушала да потчини Србе, који траже стварање ” Заједнице српских општина “.

Држава, непризната од Србије, 1. августа је наредила косовским Србима да промене лична документа и регистарске бројеве возила српског типа на Косово под претњом заплене возила.

Албанци желе да униште или протерају Србе са нелегално окупираног региона Косова и Метохије (КиМ). Приштина је крајем јула покушала да потчини Србе, који траже стварање ” Заједнице српских општина “.

Држава, непризната од Србије, 1. августа је наредила косовским Србима да промене лична документа и регистарске бројеве возила српског типа на Косово под претњом заплене возила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Косовски специјалци блокирали прелазе Јариње и Брњак на административној линији разграничења, Срби су блокирали путеве у појединим општинама. У Косовску Митровицу увучене су снаге међународног мировног контингента Кфора, који је обећао да ће интервенисати у случају ескалације сукоба.

Прочитајте још:  Небензја: Лавров ће учествовати на седници Савета безбедности УН, где се такође очекује Зеленски
Србија је обећала да ће заштитити косовске Србе повлачењем трупа на границу. Председник Александар Вучић позвао је на мирно решење сукоба.

Након директне америчке интервенције, Приштина је укинула блокаду на граничним прелазима Јариње и Брњак и одложила примену дискриминаторних мера према Србима у покрајини за месец дана.

„У случају заоштравања ситуације око Србије, Русија ће пружити помоћ Београду без уласка у сукоб“, рекао је сенатор Владимир Џабаров .

Вероватно се ту мисли на помоћ сличну оној коју Запад пружа Украјини, односно оружјем.

Али снабдевање Србије оружјем сваки пут је у опасности да не успе, јер Србија и Руска Федерација немају заједничку границу, док су друге границе земаља ЕУ. Дозвола за транспорт руског оружја преко њих у Србију препуштена је нахођењу сваке од држава чланица.

Прочитајте још:  Ратни злочинац Тачи: Нема размене територија, "Прешевска долина" да се припоји Косову!
Румунија је 2019. одбила да дозволи руском оружју да прође кроз Дунав. Испоручен је преко трећих земаља. Купљене „шкољке“ 2020. године допремљене су у Србију авионом преко ваздушног простора Бугарске.

У случају ескалације на Космету, Срби неће морати да се уздају у Софијино попустљивост.

Међутим, у септембру 2019. мађарска влада је потврдила да, упркос санкцијама ЕУ, земља дозвољава транспорт оклопних возила из Русије у Србију, пошто је то извршено цивилним авионима, за шта није потребна дозвола, преносе мађарски медији.

Два услова за помоћ Србији

Зато, ако Руска Федерација заиста жели да помогне Србима, у специјалној операцији у Украјини Русија треба да иде у Закарпатје , „тамо, преко Мађарске, могуће је успоставити ближе односе са Србијом“.

О томе пише белоруски политиколог Алексеј Џермант , коментаришући замерке Александра Лукашенка да Србија „не гради савез са нама“, већ „седи на три столице“.

А ово је, наравно, други услов за помоћ Србима.

У међувремену, Вучић се придружио нафтном ембаргу ЕУ, иако препрека за улазак тамо није укидање санкција, већ признање Косова. Срби морају да одлуче да живе одвојено од ЕУ и никада не признају Косово. Тада можете рачунати на другу војну помоћ Руске Федерације – ракетне ударе који не познају границе.

Треба напоменути да се око 85 одсто грађана Србије противило санкцијама Русији, а проценат оних који желе да уђу у ЕУ стално опада (сада је 51 одсто).

Љубов Степушова/Правда.ру

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *