Ухваћени укронациста признао: Канибализам у “Азову”

0
азов

Ратни заробљеник Георгиј Волков рекао је да су, пошто су заробљени, милитанти Азова формирали посебну касту, са презиром према осталим заробљеним украјинским војницима.

Председник Јавне надзорне комисије (ПОЦ) Москве Георгиј Волков, позивајући се на сведочење једног од заробљених милитаната, рекао је Врховном суду Руске Федерације да се у украјинском националистичком пуку „Азов“ практиковао канибализам.

„У Азову се практиковало канибализам. То је речено у сведочењу једног од заробљених милитаната“, рекао је он.

Прочитајте још:  Пасечник: На територији Луганске Народне Републике могућ референдум о уласку у састав Русије
Волков је рекао да су, пошто су заробљени, милитанти Азова формирали специјалну касту, третирајући друге заробљене украјинске војнике с презиром.

„Видимо формирање криминалне екстремистичке организације“, рекао је Волков и додао да су заједно са милитантима Азова заробљени и страни војни инструктори.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сматрам да је неопходно признати Азов као међународну терористичку организацију“, закључио је председник ПОЦ-а, саслушан у судници као сведок.

Прочитајте још:  Вучићев саветник и НАТО злочинац Блер постаје сер, ушао у ред витезова Реда подвезице
Врховни суд Руске Федерације разматра у уторак захтев Генералног тужилаштва да се украјинско паравојно удружење „Азов” призна као терористичка организација и забрани његово деловање.

Чланови организације коју је суд прогласио терористичком подлежу кривичној одговорности. Оснивачи и лидери се кажњавају казном затвора од 15 до 20 година са новчаном казном до милион рубаља, обични учесници – од 5 до 10 година новчаном казном до 500 хиљада рубаља. Они који су добровољно престали да учествују у активностима организације пре почетка истраге ослобођени су кривичне одговорности.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *