Британци запалили Косово како би “једним ударцем убили више мува”

0
росу

Сукоб између Србије и Косова је црвена харинга коју су организовале британске обавештајне агенције да би скренуле пажњу са пацифичке посете председнице америчког Конгреса Ненси Пелоси.

Прочитајте још:  НАТО тражи једнострано поштовање резолуције 1244
Политиколог Алексеј Мухин је то изјавио у емисији Првог канала руске ТВ.

„Британске обавештајне службе пружају америчким обавештајним службама оно што мисле да је непроцењива услуга. Јер на другој страни света, Ненси Пелоси лети у азијску посету. И овде је потребно запалити да се не би толико приметило да Ненси можда никада неће стићи на Тајван. Ово је одвраћање пажње за медије“, рекао је Мухин.

Осим тога, по његовом мишљењу, специјалне службе истовремено решавају низ задатака везаних за Русију и Украјину.

„Сукоб је апсолутно вештачки, али је сигнална ватра на којој се пече читаво крдо мртвих зечева. Пре свега, ово је покушај да се сазна како ће се понашати Русија, противници НАТО-а у Европи. С друге стране, да узнемирава украјинску страну. Била је изузетно забринута да ће пажња са Украјине бити скренута на чисто европске послове. Па да на делу покаже каквим ресурсима НАТО располаже у региону, колико је одлучујући. То су, у ствари, вежбе НАТО-а које се спонтано организују на територији непризнате косовске државе“, рекао је Мухин.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *