Владаоцима је исплативо само оно што могу у свој џеп да ставе а то никад није народно добро

0

Канал Дунав – Морава – Вардар – Егејско море био је једно од историјских предизборних обећања СНС и један од најкомичнијих снова Томе Дипломе, а изгледа је и сан од кога Кинези не одустају.

Кинези имају сваки разлог да тако нешто ураде, након што су успешно од издајица грчког народа узели најзначајнију луку Пиреј, Црногорце задужили док су живи, Србе трују и копају где стигну, њихово ширење преко источног Медитерана и Европе преко народа чији би представници продали све што могу је остварење снова сваке држава која сматра да јој је граница само небо.

Нас више нема ни оних седам милиона, ни аутопутеви које сад имамо неће служити нама него другима, док гладујемо истовремено нисмо у стању да оберемо и покупимо ни ово што је родило по селима и то на оваквој суши. Фабрику за прераду воћа немамо ни у Крупњу, ни у Шапцу, ни у Ваљеву. Зато имамо каменоломе и руднике, кад распоримо Србију и уздуж располутимо Поморавље и Шумадију, шта ћемо онда?
Ова идеја о повезивању са Солунском луком није нова, озбиљно је разматрана и 1939. и више пута наредних година али Србији никад није била исплатива.

Владаоцима је исплативо само оно што могу у свој џеп да ставе а то никад није народно добро.

Браћа Црногорци су ово већ пробали да ми не бисмо морали, мада и ми спотицања о сопствене ноге имамо у Бору довољно за више историјских лекција а како ствари стоје имаћемо и на другим местима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Гренел поручио шиптарима: Није добро да уједате руку која вас храни

Али, једну ствар заборављају сви у својој трци да освоје свет: свет какав знамо полако нестаје захваљујући похлепи и опсесији само једном врстом напретка. Воде је све мање, како за нас сиротињу рају , тако и за велике похлепне сањаре.

Речни саобраћај је овог лета угрожен не само у Европи него и у САД-у, можете спајати колико хоћете али пловити се по блату не може.

Марија Алимпић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *