Вучић са руским амбасадором разговарао о ситуацији на Косову

0
Александар Боцан Харченко

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

У вези са заоштреном ситуацијом на Косову пре неколико дана, председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка.

Према речима српског лидера, добро је што је Приштина, под притиском међународних представника, одустала од првобитне намере да изазове сукоб и доведе цео регион у нестабилност.

„Србија ће се увек залагати за мир и дијалог као једини начин за решавање постојећих питања“, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Србија уручује ПРОТЕСТНУ ноту Македонцима због поштанске марке: Отправник послова амбасаде хитно позван у МСП
Руски изасланик је заузврат потврдио став званичне Москве о неодговорности поступака Приштине и потреби да се спречи свака могућност ескалације.

Подсетимо, одмах од почетка инцидента у јужној српској покрајини, руско Министарство спољних послова упутило је оштар захтев да се обуставе провокације против српске мањине на Косову.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучић је разговарао и телефоном са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом. Као резултат тога, оба саговорника су се сложила око потребе наставка дијалога Београда и Приштине.

Шеф државе је истакао и да Београд никада није прекршио ни Бриселски споразум ни Резолуцију 1244. А уз све то, води се прави рат против Срба у непризнатој држави, укључујући хапшења и премлаћивања невиних људи. Све се то ради да би се Срби застрашили.

Прочитајте још:  Министарство одбране Русије: Украјински дрон уништен изнад Белгородске области
Још један занимљив детаљ је да је шпански премијер Педро Санчез, који је хитно морао да прекине посету Београду због погоршања ситуације на Косову, током састанка у Тирани рекао да једнострано признање независности Косова представља кршење међународног права и да Мадрид не може да прихвати. то.

„Сматрамо да је ово једнострано проглашење независности и сматрамо да је прекршено међународно право, па то не можемо прихватити. Ово кажемо уз сво поштовање које имамо према албанском народу“, рекао је Санчез на заједничкој конференцији за новинаре са албанским премијером Едијем Рамом.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *