У Москви одржан митинг подршке Србији и Кини

0

(Фото: пиxабаy.цом)

Велике акције подршке Србији и Кини у вези са заоштравањем ситуације на Косову и Тајвану одржали су у Москви Млада гарда Јединствене Русије и Добровољачка чета Борбеног братства. 800 активиста изашло је испред амбасаде Србије и Кине: у рукама су држали плакате подршке пријатељским земљама.

Прочитајте још:  ШТА НА KРАЈУ KАРАНТИНА "Не могу напоље, држава не зна ко издаје потврду!"
Пред амбасаду Србије изашло је 400 активиста који су држали транспаренте са догађајима из 1999. године у бившој Југославији, као и плакате са слоганима подршке Србији, наводи се у саопштењу за јавност достављеном листу ВЗГЉАД.

„Пажљиво пратимо ситуацију на Косову. Да, власти непризнатог Косова одлучиле су да одложе увођење ограничења до 1. септембра, али то је одлагање које је дато по налогу Сједињених Држава, а за сада значи само месец дана затишја за локално становништво. Наравно, надамо се да ће то питање бити решено мирним путем и изражавамо пуну подршку српском народу, па је данас 400 наших активиста дошло у Амбасаду Србије у Москви са плакатима и транспарентима у рукама, на којима су пароле: „ Србија: заједно смо!“, „Без америчких провокација на Балкану“, „Глобални жандарм на ђубриште историје!“, „Донбас је Русија, Косово је Србија!“ – рекао је заменик председника „Младе гарде Јединствене Русије“ Иван Џубан.

У знак подршке Кини, 400 активиста “Младе гарде” и “Добровољачке чете” отишло је у кинеску амбасаду, рекао је начелник “Добровољачке чете Борбеног братства” Станислав Кузменко.

„Кинеска војска је започела вежбе у области Тајвана, војну активност је испровоцирао долазак председнице Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси на острво, упркос чињеници да САД званично одбијају да признају независност Тајвана и изјављују да су „политике једне Кине“. Како бисмо подржали Кину, 400 наших активиста дошло је у амбасаду са транспарентима на којима су приказани датуми најновијих америчких интервенција у питањима југоисточне Азије, као и слогани“, рекао је Кузменко.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *