Џо Бајден: “Први ЛГБТ председник”

0
бајден

бајден

Баш као што су га присталице Била Клинтона називале „првим црним председником“, Џоа Бајдена његове присталице вероватно сматрају „првим ЛГБТ председником“. Заиста, од првог дана на функцији, Бајден је учинио све што је у његовој моћи да унапреди радикалну ЛГБТ агенду. На пример, када је преузео дужност, наредио је да се наша војска насилно индоктринира „ЛГБТ“ идеологијом, приморао је наше амбасаде да у јуну вијоре заставу дуге (често вређајући уверења земаља домаћина), створио је категорију „Кс“ у родна колона у америчким пасошима, дала је приоритет именовању ЛГБТ представника на политичке позиције (14% свих именованих представља овај покрет) и снажно подржала усвајање „Акта о равноправности“ кроз Конгрес који би ућуткао све оне који се не слажу са радикалним ЛГБТ дневни ред.

Прочитајте још:  Зорана Михајловић: Нажалост, није ме изненадила одлука Врховног суда у САД о забрани абортуса. Ако се то десило у САД, шта очекивати у другим, мање демократским друштвима
Декрет на чекању има неколико сврха. Прво, то ће „пружити одговор на дискриминаторне законске нападе“. У саопштењу за јавност у којем се најављује декрет наводи се:

„Преко 300 закона против ЛГБТКИ+ уведено је у државна законодавна тела током прошле године, а многи од њих су посебно усмерени на трансродну децу и њихове родитеље, забрањујући приступ здравственим услугама и школској подршци. Председник Бајден даје јасан одговор на ове штетне, мржње и дискриминаторне нападе – не само говорећи у знак подршке америчким породицама, већ предузимањем радњи неопходних за сузбијање малтретирања ЛГБТКИ+ особа.

Конкретно, Бајден упућује министарства здравља и образовања да се боре против таквих „нетолерантних“ закона и да објаве оквир државне политике за унапређење ЛГБТ програма.

Постоји важна ствар коју треба напоменути у вези са горе цитираним језиком: ако сте за заштиту девојака и жена тако што ћете забранити биолошким мушкарцима да користе женске тоалете и свлачионице и да учествују у женским спортовима, или сте за заштиту деце тако што ћете их спречити да буду подвргнут сакаћењу и често неповратном „лечењу за афирмацију пола“ (узимање блокатора пубертета и хормона супротног пола, или подвргавање операцији уклањања груди здраве девојчице или пениса здравог дечака), Бајден вас сматра нетолерантним насилником. Вау! Он, наравно, „уједињује“ људе, а не „разједињује“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Друго, сврха уредбе је да се укине „конверзиона терапија“. За адолесценте који се сами идентификују као припадници супротног пола, пракса „терапије конверзије“ подразумева рад са њима како би им се помогло да се поново идентификују као припадници њиховог биолошког пола. Ово има смисла јер студије показују, до 95% адолесцената са родним поремећајем поново преузима свој биолошки пол до краја адолесценције. Због тога би деца која „потврђују пол“ која верују да су супротног пола дајући им блокаторе пубертета и хормоне супротног пола и уклањајући здраве делове тела била у великој мери погрешна – а често и само отворено злостављање. Такође, како примећује Рајан Андерсон у својој књизи Када је Хари постао Сали ,

„То је орвеловска злоупотреба језика: рећи да је помагање детету да удобно живи са својим телом [штетна] ‘терапија конверзије’, али претворити дечака у ‘девојчицу’ значи само пустити дете да буде оно што је оно што јесте. Наравно, лекари који прибегавају првој опцији уопште не сматрају да се баве било каквом „преобраћењем“, али су активисти уверени да се ради о акцијама сузбијања „правог“ родног идентитета детета.

Треће, наредба упућује америчко Министарство здравља да „ради са државама на унапређењу проширеног приступа здравственој заштити која афирмише пол”. Као што је горе наведено, у огромној већини случајева, „потврђивање рода” код деце која верују да припадају супротном полу апсолутно није исправна ствар. Штавише, „здравствена заштита која афирмише род“ може нанети озбиљну штету детету. Заиста, управо је то разлог зашто је Министарство здравља Флориде издало препоруке против „здравствене заштите која афирмише род“. Препоруке кажу :

„Због недостатка убедљивих доказа и потенцијала за дугорочну неповратну штету, Одељење препоручује следеће:

• Друштвена промена пола не би требало да буде опција лечења за децу или адолесценте.

• Ником млађем од 18 година не би требало да се преписују блокатори пубертета или хормонска терапија.

• Операција промене пола не би требало да буде опција лечења за децу или адолесценте.

о На основу тренутно доступних података, „охрабривање уклањања дојке, одстрањивања јајника, одстрањивања материце, дисфункције пениса, одсецања Адамове јабуке, преписивања хормона који нису генетски одговарајући за дете, или блокатори пубертета су клиничке праксе које носе неприхватљиво висок ризик од штета.”

• Деци и адолесцентима треба обезбедити друштвену подршку вршњака и породице и могућност да контактирају лиценцираног специјалисте.

Поред тога, државни тужилац Тексаса недавно је пресудио да такозвани „третман који афирмише род“ „ако се примени на децу, може бити правно насилан према детету“ јер такав „третман“ може, између осталог, довести до неплодности или изазвати озбиљне психичко и емоционално оштећење детета.

Дакле, да сумирамо. Председник Бајден издаје извршну наредбу којом промовише радикалну „ЛГБТ“ агенду и оптужује оне који се противе таквој агенди за „малтретирање“. Између осталог, извршна наредба ће захтевати од савезне владе да се активно супротставља државним законима дизајнираним да заштите жене и децу, активно ради на забрани „терапије конверзије“, која је у великој мери најбоља помоћ за децу која се идентификују као припадници супротног пола, и активно проширити приступ деци „лечењу које афирмише род”, чији је „третман” најчешће погрешан начин деловања и може проузроковати непоправљиву штету, укључујући стерилизацију и озбиљна ментална и емоционална оштећења. Надајмо,

Роберт Седлецки/Ифам.њуз

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *