Према извештају „Глобал Фајрпауер”-а ово је војно најмоћнија земља на свету, а није Русија!

0

(Фото Танјуг)

Према годишњем извештају „Глобал Фајрпауер”, у коме се процењује војна снага сваке земље, окупиране територије се налазе на 140 месту од 142 земље које су узете у разматрање.

У годишњем извештају процењују се земље у распону од разноврсности оружја и расположивог људства, до географске локације и финансијске моћи, како би се одредило које нације доминирају светом по војној моћи. Приликом процене користи се више од 50 фактора, преноси Косово онлајн писање Албанијан поста.

Прве на ранг листи су САД, а следе Русија, Кина и Индија, а у првих 10 налазе се и Јапан, Јужна Кореја, Француска, Велика Британија, Пакистан и Бразил.

Турска и Иран су позиционирани на 13. односно 14. место, преноси Бета.

Србија има највећу војну снагу у региону – налази се на 61. месту. Оцењено је и да има тенденцију пораста војне моћи. Одмах иза Србије је Хрватска, која је на 62. и Бугарска на 67. месту. Црна Гора је на 132. месту, Северна Македонија на 135. Војне снаге Албаније су на 115. месту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *