Отпаднички синод Грчке цркве позвао вођу укрофашистичке секте у посету

0

Поглавар украјинских расколника обавиће заједничку службу са константинопољским патријархом Вартоломејем и архиепископом грчким Јеронимом…

Дана 4. августа 2022. године, на конференцији за новинаре одржаној у сали званичних догађаја филипске, неапољске и тасоске митрополије Грчке православне цркве, најављена је предстојећа посета епархији патријарха Вартоломеја, у пратњи архиепископа грчког Јеронима и поглавара украјинских расколника Епифанија Думенка, преноси „Савез православних новинара“.

Прочитајте још:  Свети Теофан Затворник: Друга недеља поста - мисли за сваки дан у години
Епископ филипске, неапољске и тасијске митрополије митрополит Стефан рекао је да ће се ова „ходочасничка посета“ одржати од 3. до 6. септембра 2022. године поводом прве званичне прославе тасоских светиња и обухватиће „црквена и културна дешавања на Тасосу, Хрисополису и Кавали“.

Позив поглавару Фанара и Думенка у име Митрополита Стефана упућен је преко Светог Синода Грчке цркве почетком фебруара 2022. године.

Патријарх Вартоломеј је већ дао сагласност за посету, док се од Думенка у филипској митрополији „чека писмени одговор“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Биће упућен позив и председници Грчке Катерини Сакеларопулу, „да својим високим присуством ода почаст овим важним и историјским догађајима“, као и епископи из других региона Грчке биће позвани у митрополију.

Патријарх Вартоломеј, архиепископ Јероним и Епифаније Думенко служиће једну заједничку службу све време трајања „ходочашћа“.

Прочитајте још:  Пресек стања: Руске снаге уништиле 120 неонациста и 450 објеката у Харковској области
Филипска, Неапољска и тасоска митрополија припадају тзв. „новим територијијама“, односно у двострукој су подређености и Фанару и Грчкој цркви.

Превод са руског: “Борба за веру”

Извор: Русская линия

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *