Федерални медији о Бакиру: Идиотизам човека који не зна где живи

0

Бакир Изетбеговић

Председник СДА Бакир Изетбеговић наставио је серију опасних, у суштини бесмислених изјава, у којима поново прети и пребројава, и то у времену затегнутих политичких односа због Изборног закона и укупне ситуације у држави, преноси Горажде портал.

Прети суседима

На страначком скупу у Хаџићима он је, без конкретног повода, још једанпут говорио о војној снази Бошњака, а од порука које је упутио више забрињава само аплауз његових истомишљеника.

“Пребројали смо се, колико ловаца имамо, колико има младих људи, колико дронова имамо и даље нећу, али само да знате”… – казао је Изетбеговић.

Уместо да се бави проблемима грађана, сиромаштвом, ценама хране, енергената и тешком зимом на прагу, Изетбеговић прети суседима, каже политички аналитичар Енвер Казаз. Додаје да је милитаризација политика у БиХ доживела свој врхунац и да ова земља од рата до данас није имала милитантније политике чији су експоненти Додик, Човић и Изетбеговић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ради се о тупавом, недораслом говору који граничи с идиотизмом и који нас у постојећој ситуацији напетости око Шмитовог покушаја наметања Изборног закона води у прави политички хаос. Изетбеговић није само показао политички дилетантизам него и политички идиотизам” – истиче Казаз.

Желе поделе

Академик Жарко Папић за “Аваз” каже да су и протести пред зградом ОХР-а оправдано могли бити усмерени против даљњих етничких подела у БиХ, али су злоупотребом, па и ратоборним изјавама које их прате, и сами постали фактор подела.

Прочитајте још:  Америка "части" БиХ борбеним хеликоптерима
Папић се пита је ли некоме стало да се Бошњаци и Хрвати потпуно поделе.

“Пребројавање пушака, дронова, претходне изјаве да су Бошњаци највише наоружани, то је претња ратом. Па је ли неко заборавио почетак 1992. године? Буквално је реч о томе и то би, на овај или онај начин, требало санкционирати” – сматра Папић.

Роботи и дронови

Професор Берко Зечевић, стручњак за одбрамбене технологије, каже да је изјава о роботима застрашујућа из неколико разлога.

“Дронове дизајнирају млади људи, њима управљају врло млади, а не стари људи, сервисирање дронова врше млади људи. А кад се сведемо на земљу у којој је дата та изјава, од човека који већ дуго учествује у власти, онда видимо да тај човек не схвата где се налази” – каже Зечевић.

Васељенска/Горажде портал/Аваз.ба

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *