Шта имају заједничко енглеска краљица, Бошњаковић, НВО, Велшка коњица, Рударско-геолошки факултет, Сребреница и Босилеград?

0

Кад год смо рекли да једна компанија која у овом тренутку има НУЛА (0) дозвола за било какав рад није једини проблем, нисмо се шалили.
Веровали или не, постоји неко кога све дозволе по којима већ дуго оперише у земљи и региону чине далеко горим, а није Зиђин у питању овај пут.

Компанија МИНЕКО у Србији има руднике Велики Мајдан код Љубовије, Рудник и руднике Подвирови и Поповица у Босилеграду. То је сад популарна касаба у Србији, нажалост само по томе што њени становници живи никад горе и при том се редовно трују отпадним водама из поменутих рудника до те мере да је то узнемирило и суседну Бугарску до које је ово загађење дошло. Из неког разлога нивои загађења које детектују Бугари нису исти као они који су детектовани са наше стране и ту има мноооого питања, но о томе други пут.

Слика може припадати 1 особа и текст који гласи „DOMINIC ROBERTS Operations Director Mineco SPEAKER PROFILE Roberts opening the lead mineir 2018 over decade. deploying Dominic left military Group's in2007 potential operating baset mines toursin both Bosnia nd Kosovo. Following Serbi and Bosnia. After reading geology absolute future requirementfo European metal mining Dominio projects, including the region Bristol the Cabinet Office Dominicjoined been driving member ondon and command tour Iraq, 2013. Believing nnovation funded“

Слика може припадати текст који гласи „Dominic Roberts Head:Coporate Affairs, Adriatic Metals PLC CURRENT POSITION Head:Corporate Affairs, Adriatic Metals EDUCATION TENURE AT CURRENT POSITION 7/2020-PRESENT PREVIOUS POSITION BOARD MEMBERSHIPS CURRENT PRICE ADT:AU 2.12 AUD INDUSTRY EDT 08/10/2022 SEEQUOTE Materials Career History TITLE Head:Coporate Affairs COMPANY Adriatic Metals PLC TENURE Metals PLC 07/2020-PRESENT About Adriatic Metals PLC operates as precious and base metals developer that is advancing the Vares Silver project in Bosnia & Herzegovina, as well as the Raska Zinc-Silver Project Serbia. The company s headquartered in the United Kingdom.“

Слика може припадати текст који гласи „Rudnik mine was privatised in 2004 and has since been heralded as one of the most succesful privatisation in Serbia by the State Privatisation Agency, USAID and NALED The mine processes some 240,000 tpa of polymetallic sulphide ores producing ead, zinc & copper concentrates and employs circa 450 people. Click here to view Rudnik mine's website.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Босни и Херцеговини, Минеко има руднике Олово и Гросс – СРЕБРЕНИЦА.

Минеко ради и на рудницима Челебићи и Медош.

Ова компанија добила је новог директора 2013. С обзиром на то да су претходни директори умешани у коруптивне радње овај пут су решили да им директор буде неко озбиљнији, по могућству војно лице које зна за ред и дисциплину али и да зна ове крајеве и народ. Тај неко је ДОМИНИК РОБЕРТС. Од 1993. до 2007. служио је у Велшкој коњици и као командант Ексадрона Б служио је НАТО-у 1996. у БиХ, а на Косову 1999. Није био добар само код нас, одрадио је туру и у Ираку.

Прочитајте још:  Скандал: Иринеј Добријевић и Максим Васиљевић подржавају содомизам, џендеризам и женско свештенство

Избор из пакла, зар не?

Некако то не би било толико сумњиво да Доминик Робертс 2020. није постао и један од директора ADRIATIC METALS који је основао МИЛОШ БОШЊАКОВИЋ. Adriatic осим Вареша у Босни планира да отвори рудник наредне године код Рашке, како нам је Зорка коридорка лично најавила.
Код овог Бошњаковића све неко фино друштво, а он нам још увек дугује свој одговор о доприносу рату у Тузли…

Слика може припадати 4 особе и текст који гласи „17 Jun 2015 MINECO SPONSORS BRITISH EMBASSY PARTIES Mineco proud ohave sponsored the parties held over week and Pristina celebrate the birthday oHe Elizabeth withthe British Embassies especially mportant Investment teams region supporting investors, economies tha United Kingdom. recently visited Sase Srebencia the community, but national economy the country. the British Embassies Belgrade, Sarajevo Second. enjoy excellent relationship United Kingdom Trade Mineco, their businesses, contributing Ambassador Bosnia Herzegovina role mine plays within, not only the local“

Највећу подршку, поред бедних овдашњих политичара, Минеко има у Британској амбасади, а где друго. На отварања њихових рудника неретко дођу британски амбасадори, а Минеко није себичан. То је ипак једна друштвено одговорна компанија, а какво је то друштво које не прославља краљичин рођендан, молим лепо? Да ми у европском задњем дворишту не би били баш најгори од све деце, Минеко је у британским амбасадама у Београду, Сарајеву и Приштини 2015. спонзорисао прославу рођендана њеног колонизаторског величанстава. Како би све било у истом, лажном и поквареном тону, на сајту британске амбасаде налази се само извештај са прославе у амбасади лажне државе Косово.

Опис фотографије није доступан.

Зна Минеко где треба дати па је тако за школску 2021/22. годину доделио стипендије студентима Рударско-геолошког факултета у Београду а ово им је шеста година за редом како додељују стипендије нашој деци. Да су им бар дали неке паре, него шест стипендија по бедних 100 000 динара…

Минеко и сад преко својих домаћих сателита на југу Србије лобира отварање још рудника, а то лоби друштво је веома шарено, кажу да има свега, од званичних представника компаније до представника разних политичких партија које себе воле да називају патриотски оријентисаним, те наравно и оних који нам деценијама не силазе са врата. Кажу зли језици још и да ти назови лобисти застрашују народ који тешко живи на југу Србије, да се онима који су са Минеком добри свашта може опростити и да су те фиоке у којима их држе изгледа без дна, судећи по њиховим неделима.

Прочитајте још:  Алимпић: Пројекат Јадар није стопиран због иностраног утицаја већ поступка који се води пред Секретаријатом Бернске конвенције!

Слика може припадати 6 особа и напољу

Дакле, народ је овај некада отварао те рудника својој земљи, радио у њима, кад се заратило бранио их и ратовао да их сачува да би их они који су сели у фотеље продали странцима којима одлази сав профит док нама остаје загађење и смрт, што рудара, што болесних мештана.
Ни сама не знам колико пута смо писали о томе да је USAID један од највећих финансијера НВО сектора како у Србији тако и у Босни. Често сви спомињемо и несретни НАЛЕД који је од свих зала изнедрио и Брнабу али и Зеленовића, мада воле и нашег мученог Видоја, да не грешим душу.

USAID и NALED прогласили су приватизацију Рудника једном од најуспешнијих у Србији још давне 2004. Ви и даље мислите да ће USAID да финансира неког да се бори против рудника? Неће, евентуално само против одређене компаније. Како смо се усрећили са приватизацијама знамо и сами, али ко воли да машта о страној помоћи и плаћању НВО сектора да се бори за народни интерес, нека сања. Ипак је ово демократска земља.
Још једно је јасно, Бошњаковићев мора да се појави како год да окренеш, те у складу са тим неколико питања: како напредују инвестиције? Да ли још увек спонзоришеш ККЖ Црвена Звезда или то сада ради неко други у твоје име? Од кад смо почели да те помињемо ти си збрисао из Balkan mining and minerals али тамо све још мирише на тебе, без бриге. Да ли је то било да би наставио са Ликосом на миру или зато што Balkan mining and minerals прелази и у Босну да ради преко лиценци Карла Шимића, твог верног друга?

Прочитајте још:  АМЕРИЧКА ТУЖИТЕЉКА! Доловац од новинара побегла иза леђа тројице западних амбасадора (ВИДЕО)

Шта мислиш, како ћеш се извући у Какњу, кажу људи, а и види се да си убио реку. То је екоцид, а знаш да је екоцид злочин против човечности.
Чајниче да не говорим, то рачунај да си већ изгубио лиценцу, јер си био паметан и слао људе да упадају како и где им падне на памет. Тамо те само још у кафани воле. Ти знаш шта следи на берзи за обмањивање акционара, али нећемо сад о томе.

Марија Алимпић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *