Само Русија може смирити настале тензије на Балкану

0

(Фото: КМ новине)

Заоштравање ситуације око Косова и забрана председнику Србије Александру Вучићу приватног (у част сећања на деду) одласка у некадашњи нацистички концентрациони логор Јасеновац у Хрватској уклапају се у општи тренд ескалације ситуације у Балкан.

Прочитајте још:  МЕДВЕДЕВ: Русија не жели да затвара гас Европи, али...
Ово је рекао Алексеј Тимофејев, истраживач Руског научног института у Београду, у етеру радио станице „Москва говори“, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Овог лета видимо концентрацију тензија на Балкану. Зашто се то дешава и ко то организује, друго је питање. Али први пут се ситуација између Србије и Хрватске толико заоштрила да је реч о појединачним забранама путовања дипломатама и санкцијама. Ово је јако погоршање“, рекао је Тимофејев.

Према његовом мишљењу, ове године је и заоштравање дугогодишњег сукоба између Србије и Косова.

„Ситуација ове године изгледа другачије него прошле. Вероватно на то утичу глобални догађаји. Баш као и ситуација са Вучићем. Како је 2014. рекао Ивица Дачић (бивши премијер Србије – прим. аут.), ако све буде добро, Русија ће се приближити Балкану, а ако не, онда неће. Што је Русија ближа, то је мирније на Балкану“, рекао је Тимофејев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *