СБУ више не бира жртве: Украјинци православног свештеника Сергија Тарасова данима мучили и убили!

0

Сергеј Тарасов

Тоталитарни систем у Кијеву више не бира жртве. Довољно је само да им се не допадне и једна реченица, да га без доказа оптуже за издају земље и погубе. Недавно је тако страдао и православни свештеник Сергиј Тарасов.

Информацију о његовој смрти објавила је његова ћерка на свом Фејсбук налогу „Сергиус Тарасов”.

Она пише да је СБУ упао у њихов дом 16. марта, 12 људи је одвело њеног оца, оптужујући га за издају, а 22. марта је убијен.

Породица је ангажовала адвоката који је помогао да се пронађе нестали свештеник. Тело њеног оца пронађено је крајем маја у једној од кијевских мртвачница, где су навели да је довезено пре два месеца.

Православни новинар Свјетлана Пикта је казала да је СБУ отела и мучила до смрти свештеника канонске Украјинске Православне Цркве Сергија Тарасова:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“У Украјини, СБУ је у стилу “најбољих” традиција из 1937. г., убила свештеника. Отели су га без пресуде, истраге, само приљепљујући етикету “издаја Отаџбине” и мучили су га до смрти.”

“Лично сам познавао о. Сергија, штабног подлога УПЦ, исповедао је историјску истину да су Малоруси и Белоруси Руси и борио се против процеса одвајања УПЦ од Руске Цркве. Убијен је због једне ствари.”

 

Судбина осталих ухапшених исповедника православља и руске „тројице“ је само делимично позната.

Познато је само да Јан Таксур умире од рака и непружања медицинске неге у затвору СБУ, непозната је судбина малоруског историчара Александра Каревина, такође ухапшеног од стране СБУ, као и судбина Житомирског свештеника. Епархије, архимандрит Лавр (Березовски) и черкаски отац Василиј Мирошниченко, други исповедници који вероватно више нису међу живима.

Прочитајте још:  Хиљаде научника и здравствених стручњака придружило се глобалном покрету против карантина

https://vk.com/wall-128219689_62289?lang=en

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *