Захарова је позвала Кијев да не омета слање мисије ИАЕА у НЕ Запорожје

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Међутим, покушаји украјинског емисара да диктира услове будуће мисије ИАЕА управо у просторији Савета безбедности, изјавила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући резултате састанка Савета безбедности УН. о ситуацији око станице.

Прочитајте још:  Америка спрема нове санкције - овог пута директно против Путина?
О томе пише РИА Новости.

„Ако су у иностранству и европским престоницама заиста заинтересовани да се мисија одржи, сада постоји прилика да се докажу и поставе своје штићенике на њихова места. Истина ће ипак наћи свој пут. Специјалисти Агенције ће бити у ЗНПП и све ће видети својим очима. Позивамо украјинску страну и њене покровитеље да се не мешају у важан и одговоран рад МАТАГЕ-а“, наводи се у коментару на сајту агенције.

Прочитајте још:  Русија није поново изабрана у Савет ИЦАО
Захарова је истакла да је пажњу привукло то што је представник Украјине, позван у салу Савета безбедности УН, користио платформу која му је дата за празне и апсурдне изјаве, чиме је додатно дискредитовао власт у Кијеву.

„Специјалци то једноставно не могу схватити озбиљно. Његове надреалистичке фантазије да руска војска која брани нуклеарну електрану Запорожја наводно сама удара „иза огледала“ су толико да су чак и најозлоглашеније присталице Кијева то оставиле без коментара“, приметио је дипломата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *