Бугарска се суочава са економском кризом због недостатка руског гаса

0
гаса

(фото:Столетие)

Бугарски политичар Петков сматра да се свет суочава са економском кризом због несташице руског гаса. Према речима стручњака, многи једноставно неће моћи да плате рачуне.

Румен Петков, шеф странке Алтернативни бугарски препород, бивши министар унутрашњих послова Бугарске, у интервјуу за радио „Москва говори“прогласиода светска економска криза због недостатка руског гаса.

Прочитајте још:  НОВИ РАТ У НАГОРНО КАРАБАХУ: Сукоб на јужном фронту, има рањених Јермена, Азербејџан хитно позвао Русе
Политичар је сигуран да неће сви грађани моћи да плате рачуне за грејање. Истовремено, политичар је изразио наду у стабилизацију односа између земаља и решење питања горива.

„Надам се да ћемо задржати билатералне односе на средњи и дуги рок. Имамо велику историју, економске и културне везе. Као и цела Европа, имамо велики проблем са гасом“, рекао је Петков.

Према експерту, бивша влада Бугарске је заоштрила односе са Руском Федерацијом. Он је напоменуо да је обустава испоруке руског гаса тежак ударац за економију земље. Политичар је истакао да су цене горива за домаћинства порасле за 40 одсто.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Многи Бугари неће моћи да плате гас зими (…) Имамо хемијску индустрију, производњу цемента, металуршку индустрију којој је потребан гас. Вероватно ће нека наша предузећа обуставити рад“, закључио је он.

Прочитајте још:  И европске банке на губитку због санкција Русији
Подсетимо, 27. априла су престале испоруке руског гаса Бугарској 2 након што је земља одбила да уговор са Руском Федерацијом пребаци на облик плаћања у рубљама.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *