Украјинци опет гађали нуклеарку у Запорошкој области, руски ПВО одбио напад

0

(EPA/S. ILNITSKY)

Специјална војна операција у Украјини, 172. дан. Савезничке снаге у потпуности преузеле контролу над насељем Пески у ДНР. Током борби код Краматорска уништен амерички систем „Химарс“. Украјинске снаге гранатирале су Енергодар и Запорошку нуклеарку. Ликвидирано је више од сто људи крајинске механизоване бригаде и формације „Десни сектор“.

Запорошка нуклеарна електрана након још једног гранатирања украјинских трупа ради нормално, системи за противваздушну одбрану одбили су нападе, изјавио је за Спутњик члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов.

„Део граната пао је између термоелектране и нуклеарне електране, а део – на термоелектрану. Сама нуклеарка није оштећена и ради нормално. ПВО руске војске поново је прикрила објекат од нуклеарне претње коју стално провоцирају украјински неонацисти“, рекао је Рогов.

Он је истакао да су кијевске власти пажљиво планирале гађање Енергорада.

„Важно је напоменути да је гранатирање пажљиво испланирао режим Зеленског. О томе сведочи чињеница да су неколико сати пре отварања ватре на интернету почеле да круже поруке да ће руска војска ускоро гранатирати саму себе“, написао је Рогов на свом Телеграму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оружане снаге Украјине су у суботу поново гађале град Енергодар и Запорошку нуклеарну електрану. На удару се нашла и Запорошка термоелектрана. На суседну територију испаљено је девет артиљеријских граната. У току је прецизирање настале штете.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *