Због раста животних трошкова, Британци све чешће избацују на улицу кућне љубимце

0
животиња

(Фото: Фото: Depositphotos)

Женка црног енглеског кокер шпанијела Харијет напуштена је због све дубље кризе услед раста животних трошкова која тера све већи број Британаца да се растану од својих љубимаца.

Прочитајте још:  Шкотска се спрема да постхумно рехабилитује своје „вештице“ и да им подигне споменик
Харијет је пронађена како трчи прометном улицом у Лондону, а сведоци су видели да су је власници избацили из аутомобила.

Једна је од 206 паса и 164 мачке о којима се тренутно води брига у центрима за удомљавање које води добротворно удружење за животиње Батерси.

Слична је прича и у другим центрима широм земље – у некима је забележен рекордан број захтева за пријем паса и мачака – јер највећи притисак на животни стандард од 1960-их присиљава многе власнике да се одрекну кућних љубимаца.

„Забринути смо да ће то бити све чешћи разлог за људе који доводе своје псе у Батерси“, рекао је Ројтерсу Стив Крадок, који управља центром у југозападном Лондону.

Прочитајте још:  Молдавија одбија да прода Украјини борбене авионе МиГ-29
Егзотични кућни љубимци попут змија и гуштера такође су се показали прескупима због потребе за посебним грејањем и расветом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Три змије, укључујући удава од 2,4 метра, недавно су остављене у јастучницама испред продавнице рептила, рекли су Ројтерсу из Краљевског друштва за спречавање окрутности према животињама.

Догс Труст, који тренутно брине за 692 пса у 21 центру широм Велике Британије, објавио је да је последњи пут слична ситуација забележена након финансијске кризе 2008. године.

„Ова криза с животним трошковима прикрала нам се много брже него што су људи икада очекивали“, рекао је директор Догс Труста Адам Клаус.

Прочитајте још:  ЕУ: монопол на демократију
Толики је притисак да добротворна организација разматра треба ли да проширифонд за хитну помоћ, иначе резервисан за људе који примају социјалну помоћ и којима је потребна краткорочна финансијска подршка за држање кућних љубимаца, на особе са средњим примањима.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *