Амбасадори Квинте поручили да је Косово независно и да подржавају све његове одлуке

0

Градоначелницима четири општине са севера Косова на састанку са амбасадорима Квинте поручено је да је „Косово независно и да те земље подржавају све одлуке Косова”, изјавио је данас председник Српске листе и министар за заједнице и повратак у Влади Косова Горан Ракић.

Он је новинарима у Влади Србије рекао да је начелни договор био да тај састанак, одржан у понедељак, буде затворен за јавност, без слика и саопштења, али да су „због тежине и озбиљности поруке” имали одговорност да објасне шта се десило на том састанку. „На састанку, који је трајао око два сата, где су градоначелници упознали амбасадоре са проблемима у тим општинама, кључне поруке које су могли чути од амбасадора земаља Квинте су следеће – да њихове земље подржавају косовску независност и да они, као функционери тих земаља, такође, подржавају независност”, казао је Ракић, пренела је Бета.

Прочитајте још:  У току је офанзива Бајденове администрације на Србе на целом Балкану! (ВИДЕО)
Према његовим речима, амбасадори су истакли и да подржавају одлуке које Приштина доноси, посебно о таблицама и увођењу улазно/излазног документа који би се издавао Србима при уласку и изласку са Косова.

„Они се позивају да је Приштина то урадила у складу са Бриселским споразумом, да је то све већ договорено”, додао је Ракић и додао да је од њих тражено да „прихвате реалност да је Косово независно”. Додао је да су се градоначелници успротивили и навели да те одлуке нису у складу са Бриселским споразумом и истакао да је то за Србе на северу апсолутно неприхватљиво. Ракић је нагласио да све треба решавати дијалогом и за бриселским столом и додао да очекује да ће у Бриселу 18. августа бити пронађен начин како да се превазиђе криза.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *