Потпредседник Бундестага позвао је да се Северни ток 2 покрене што је пре могуће

0

(фото: © Nord Stream 2 / Paul Langrock)

Потпредседник немачког Бундестага и потпредседник фракције либералне странке ФДП, која је део владајуће коалиције „Семафор“, Волфганг Кубицки рекао је да би гасовод Северни ток 2 требало да буде у функцији што је пре могуће.

У интервјуу за РНД , немачки политичар је рекао да нема разумног разлога да се гасовод не отвори. Одговарајући на питање Тобијаса Петера из РНД-а о ПДВ-у на гас, политичар је рекао да, колико год да је тема пореских олакшица актуелна, то није ни најважнија тачка коју коалициона влада сада мора да разјасни. Сада му је приоритет да савезни министар економије мора учинити све што је могуће да Немачка има приступачнију енергију.

„Сада морамо да отворимо Северни ток 2 што је пре могуће да бисмо напунили наша складишта гаса за зиму. Нема разумног разлога да се не отвори Северни ток 2“, рекао је Кубицки.

Волфганг Кубицки је свој предлог оправдао рекавши да је обезбеђивање добробити Немаца и немачке индустрије главна одговорност савезне владе.

„Ако се на овај начин испоручи више гаса, можда чак и цела количина гарантована уговором, то ће помоћи људима да се зими не смрзавају, а наша индустрија неће претрпети озбиљну штету“,рекао је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према речима господина Кубинског, то је разлог зашто други гасоводи из Русије нису пресечени.

„Када се резервоари за складиштење гаса попуне, моћи ћемо поново да затворимо Северни ток 2 и друге гасоводе”, нагласио је Кубицки, а преноси Ридус.ру.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *