Депутат Државне думе Белоусов осуђен за примање мита на потерници

0

Вадим Белоусов

Актуелни посланик Државне думе из партије „Праведна Русија – За истину“ Вадим Белоусов стављен је на потерницу.

Министарство унутрашњих послова тражи посланика у случају највећег мита у Русији: реч је о 3,25 милијарди рубаља, преноси ТАСС .

Посланик је осуђен на десет година затвора и новчану казну од пола милијарде рубаља због узимања великог мита. Међутим, оптужени се једноставно није појавио на састанку Московског градског суда.

Према истражитељима, заменик Белоусов је заједно са својом свекрвом, главним рачуновођом Прве пекаре Маргаритом Бутаковом, као и бившим губернатором Чељабинске области Михаилом Јуревичем и другим оптуженима, примио мито од изградње пута. холдинг за покровитељство у области изградње путева.

Бутакова је суд осудио на пет година затвора условно на четири године. Благост казне суд је образложио поодмаклим годинама окривљене и њеним здравственим стањем. Поред тога, наложено јој је да плати казну од 500 милиона рубаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Важно је напоменути да пресуда није спречила Централну изборну комисију Удмуртије да региструје Белоусова као кандидата за место шефа републике.

Питање престанка посланичких овлашћења туженог доњи дом парламента разматраће тек на јесен.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *