Духови нуклеарног рата и глобална глад у америчкој стратегији

0

(фото:ФСК.РУ)

Предвиђање или пројекат?

16. августа, у Обраћању председника Русије В. Путина учесницима и гостима Кс Московске конференције о међународној безбедности, јасно је речено о политици „глобалистичких елита“ које се противе објективним процесима у свету, „ изазивање хаоса, подстицање старих и нових сукоба“. Скоро истовремено, амерички научници су предвидели смрт до 5 милијарди људи у нуклеарном рату пуног размера између Русије и Сједињених Држава. Прорачун су направили климатолози са Универзитета Рутгерс (Њу Џерси, САД), који су објавили резултате своје студије у часопису Натуре Фоод , покривајући широк спектар питања везаних за прехрамбену индустрију и исхрану.

Они су већ неко време постали редовна претња нуклеарним ратом. Пет милијарди мртвих (према америчким претпоставкама) резултат је последица коришћења од стране земаља НАТО-а и Русије више од 90% светског нуклеарног арсенала. На подручју нападнутих територија требало би да се јаве ватрене олује, више од 165 милиона тона чађи би требало да буде испуштено у атмосферу; облаци ће обавити планету, почеће нуклеарна зима у трајању од неколико деценија.

Шта је то – предвиђање или пројекат?

Прочитајте још:  Авганистанци очајни, продају све што имају - чак и рођену децу
Директно због нуклеарних експлозија, према Американцима, требало би да умре до 360 милиона људи, а више од 5 милијарди „постат ће жртве глади“, која ће почети на Земљи због немогућности вађења и производње хране. Остатку становништва биће обезбеђена минимална количина хране неопходна за преживљавање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Таква “пророчанства” снажно одударају на планове дизајнера “нове нормале”. Њихови представници не само да се не устручавају да најављују канибалистичке планове за уништење „претерано плодног“, по речима Роберта Гејтса, човечанства, већ и израчунавају (у калоријама) количину „порција“ која ће пасти на једну особу у „храбри нови свет“ након нуклеарне катастрофе.

Истовремено, САД демонстрирају спремност својих стратешких нуклеарних снага. Средином августа тестирана је интерконтинентална балистичка ракета Минутеман ИИИ . Пре тога, почетком априла, Вашингтон је отказао пробно лансирање ове ракете, наводећи као разлог покушај да спречи ескалацију тензија са Москвом. А недељу и по пре почетка НМД-а, амерички републикански сенатор Роџер Викер је у интервјуу за ФОКС НЕВС рекао да се Сједињене Државе „ спремају да бомбардују Русију и превентивни нуклеарни удар ако сматрају да је потребно “.

Након такве изјаве, Бела кућа је објавила нови војни буџет за фискалну 2023. годину (која почиње 1. октобра 2022.), фокусиран на улагања у развој хиперсоничних пројектила и модернизацију америчке „нуклеарне тријаде“. Бела кућа намерава да потроши 683 милијарде долара само на развој нуклеарне технологије (до краја 2020-их). А укупна величина војног буџета за наредну годину по први пут у историји може премашити 800 милијарди долара…

Сједињене Америчке Државе и дизајнери „нове нормале” спремни су да искористе енергију „немирног атома” за постизање својих циљева и у Евроазији. О томе сведоче акције Оружаних снага Украјине, које су у последње време појачале гранатирање нуклеарке Запорожје. Још један напад на ову нуклеарну електрану изведен је истовремено са објављивањем прогнозе Универзитета Рутгерс и дан након што је руски министар одбране Сергеј Шојгу разговарао са генералним секретаром УН о условима за безбедан рад нуклеарке Запорожје.

Опет, у складу са изјавама САД о глобалном нуклеарном рату, украјински диверзанти су извршили саботажу против Курске нуклеарне електране у Руској Федерацији (ранији покушаји напада на инфраструктуру Курске нуклеарне електране десили су се 4. и 9. августа). Саботажа је, према прес-служби ФСБ-а, довела до „кршења технолошког процеса рада нуклеарке… Експлодирало је шест стубова високонапонских далековода (110, 330 и 750 кВ) горе, преко које Курска НЕ ​​снабдева струјом објекте” …

Прочитајте још:  НАТО прети или се прибојава: Будите спремни на тотални рат против Русије у наредних 20 година
Изјава В. Путина од 16. августа да „глобалистичке елите“ САД подстичу ратове и праве хаос у циљу успостављања „неолибералног тоталитаризма“ на планети има изузетно добре разлоге. Да цитирам руског председника: „Оне [глобалистичке елите] свим силама покушавају да одрже хегемонију и моћ која им измиче из руку, покушавају да држе земље и народе у стегу неоколонијалног поретка. . Њихова хегемонија значи стагнацију за цео свет, за целу цивилизацију, опскурантизам и укидање културе .

Спречавање сила глобализма да одрже своју хегемонију, спречавање пропасти цивилизације на Земљи постаје примарни задатак свих здравих сила на свету.

Артјом Игљатијев/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *