ОСВРТ БЕЗ ОСВРТА, пала Дританова влада: Пресудиле Демократе, два „Србина“ и катаклизма комунизма!

0
дритан

Дритан Абазовић

Пала Дританова влада. И требало је да падне, али не јуче и не по диктату ДПС-а. Ипак, то се десило! Пресудиле су Демократе, два „Србина“ и комунизам. Чудо је овај ДПС! Увијек нађе неког подизвођача својих радова! Када год пожеле направе неку велику штету и за ту штету нађу сараднике. То је као нека политичка домаћа коб, политичка клетва и заклетва, политичко правило без изузетка. Прије четири мјесеца успјели су да на идеји мањинске владе окупе СНП и УРУ, а синоћ су на идеји њеног обарања окупили Демократе и два „Србина“! Мора се признати да је ДПС жилава странка, свуда има своје спаваче и гласаче!

Демократе ми никада нијесу биле симпатичне и знао сам да ће о јаду да нас забаве. Модерни скојевци,обожаватељи лика и дјела тијесних одијела Алексе Бечића ( немају да купе нормална одијела или је нешто друго у питању, не знам), одгајани на јаслама седам секретара СКОЈ-а и традицији Игманског марша и не знају друго да раде осим да припомажу рехабилитацији комунизма. Кад-тад бивши комунисти прићи ће бившим комунистима, то је некакво злокобно политичко правило и судећи према ономе што се синоћ видјело требаће нам најмање 100 година да се у потпуности ослободимо комунизма! Можда и више, али Црна Гора је постала озбиљан бастион комунизма и рехабилитације Сутјеске и Неретве и та појава је захвална за научно поматрање!

Оно што је Алекса синоћ причао дјеловало ми је наивно и осветнички. Алекса је тражио да Дритан падне, а да чим падне, побједници избора 30. августа, сједну да се договоре о новој влади и нађу погодну личност да оде код Мила за мандат. Ко ће данс да се договара са Алексом послије синоћње представе? ДФ неће, а и зашто би, док ће Дритан добро да упамти синоћње догађаје и требаће му једно вријеме да се од тога освијести. Углавном, Демократе од настанка лупају као Максим по дивизији, куну се да таквих светаца као што су они нема планета, поптписују изјаве части и нечасти и млате празну сламу. Истину, синоћ то није била празна слама, имала је јасне облике ДПС-а и њеног вође!

Прочитајте још:  Албанци се боре за власт у Северној Македонији да би се „конфронтирали са Русијом“

Демократе као да нијесу одавде и као да не знају ко је ДПС? И минимално бистар и политички образован грађанин зна да се са ДПС-ом тикве не саде и да уколико желите нормални политички живот у Црној Гори из њега наглавачке морате избацити ДПС, а не да подржавате њихове иницијативе! Укоико има нечег доброг у синоћњем понашању Демократа онда је то да је сада свим Србима који гласају Алексу јасно ко је Алекса и његова странка! Не бих да објашњавам ( мени су довољна и мала одијела да претпоставим њихов карактер), али било који обични Србин који сјутра гласа за Алексу има озбиљан ментални проблем. То више није ни за лијечење, него за кукање! Надам се да ће сви Срби напустити Алексу и његову дружину уских одијела и гурнути их у политичко нестајање! У супротном има да нам Демократе штошта смјесте и има да се због њих чешемо и тамо гдје никада нијесмо ни сањали да ћемо се чешати!

О два „Србина“ нећу! Али, хоћу о ДФ-у. Кога сте све увели у парламент добро је да сте уопште живи! Окренуо вам је леђа Здравко, па Владо, па Марко и Горан, као да нијесте знали ко су те персоне и какав је њихов политички карактер.Немојте, кумим вас Богом, мале странке да више уводите у парламент. Толико нарасту за кратко вријеме и толико се надувају, да кад-тад пређу у Милово јато. То као да је неко правило – када ти зине позадина одмах куцаш на Милова врата. Тамо има све оно што им треба и добију све што траже!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Шприцаће нас, па ко преживи

Наравно, Дритан није заслужио да га неко брани, али синоћ није смио да падне. Ипак, то се десило и Црна Гора ће опет изгубити дане и мјесеце у јаловом преговарању, политичком надмудривању и штипању за образе и понављаће се већ виђено. А сви они који из сјенке уорављају Црном Гором ( о њима је синоћ говорио Дритан) биће све богатији, а обични грађани све сиромашнији!

Точак политике вратио се уназад и пријети да настави да иде у рикверц! Комунисти свих боја, радујте се и дичите заслугама и успјесима петокраке!

Признајем да сам синоћ био фрустриран бројем комуниста и бивших чланова Савеза комуниста у црногорском парламенту. Осим једног дијела ДФ-а, сви остали читају Брозова дјела са Тушкога пута. И то не само информативно, већ темељно и радикално!

Пролетери свих боја црногорског парламента уједините се и крените у нове радне побједе! Имате све, власт, културу и збуњене и сјебане грађане који и не знају ко им иза леђа смјешпта и намјешта. Идеална сцена за Алексу, Данијела, Живка, Мирка и два „Србина“ да одиграју сатирично – политички комад са насловом „Рехабилитација катаклизме комунизма“!

Само је фалио Живко Николић!

ПС. Уколико се не варам за пад владе синоћ је гласала и Бошњачка странка која има министре у влади, чак и потпредсједника Владе! Гласали против себе! Што ти је љубав према ДПС-у, станови и кредити! Ко позове у нову власт Бошњачку странку, Ервина и Кенану, опасно је заладио! Боље да пита Мила шта ће са њима да ради. Он их најбоље зна и то до коске!

Прочитајте још:  И то се догађа: Скинута шиптарска застава са Тетовске тврђаве

Иван Милошевић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *