Олга Четверикова: „Русију уводе у виртуелни бездан бездуховности“

0

Олга Четверикова

Сумирајући резултате АСИ форума, можемо извући следеће закључке. Стратегију технолошког пробоја развили су људи са измењеном свешћу – то су људи који заиста представљају нови тип личности, виртуелну личност. Они човека не виде као личност, он је за њих само скуп функција које су од интереса искључиво са становишта робне вредности.

Данас су главне вредности “таленат” и “креативност”, посматрани као скуп уских компетенција које вам омогућавају да направите “нови посао”, “нова тржишта” и велики новац. Стога се акценат ставља на нове технологије мишљења, на психотехнике које човека своде на ниво примитивног зомбија, неуророба, чије се понашање прилагођава строгим захтевима глобалног тржишта. Општа „покемонизација“ – то су „значења“ која руски стратези нуде читавом човечанству, претварајући Русију у свог „генератора“.

Концепт личности као производа, као робе, убија духовност човека и, будући да је апсолутно некомпатибилан са традиционалним системом вредности руске културе, захтева његово потпуно одбацивање. Овај концепт, представљен као стратешки курс, нема алтернативу и тоталитаран је, не трпи друге облике размишљања и другачији начин живота, који се испостављају опасним за оне који Русију уграђују у глобални поредак. С тим у вези, морамо јасно разумети куда нас воде и шта чека нашу децу.

 Опсесија предвиђања вуче Русију у виртуелни понор бездуховности, који би, према њиховим плановима, требало да омогући да се наша земља претвори у територију за тестирање напредних „безбедносних технологија“. Али шта значи безбедност у условима моћи глобалних елита, вештачки уносећи сам хаос кроз који морају успоставити свој поредак?

 „Ред кроз хаос“ је систем тоталне електронске контроле и управљања човечанством. Зато је целокупна моћ бирократске машине Русије усмерена на увођење најновијих механизама управљања информацијама, јединственог система прикупљања, чувања и рачуноводства личних података и технологија СафеНет и НеуроНет, осмишљених да обезбеде апсолутну унификацију друштва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Здруженим снагама против Србије: Албанија и Хрватска - све исто као некад

 Овде се присећамо нашег дивног мислиоца Лева Тихомирова, који је у свом делу „Религиозни и филозофски темељи историје” у поглављу „Потоња времена”, говорећи о мисији светског владара-Антихриста, нагласио да је за њега „обнова једног хармоничног државног поретка само јсредство дисциплинованог повезивања свих људских снага и воље за постизањем мистичко-магијског циља. Овај циљ се састоји у томе да се преокрене целокупна светска егзистенција, да се збаци сила Божија, да се човеку потчини све материјалне и духовне силе Васељене и да се анђели доведу у службу људима.

 Антихрист ће водити своје поданике да освоје такву натприродну моћ, подвргавајући их окрутној диктатури. Хришћани су неизбежно подвргнути прогону до истребљења. То је природно. Започињући мистичну борбу против божанских сила, људи користе напетост своје воље као средство деловања. Сви „неистомишљеници“ морају бити уништени. У мистичном „деловању на даљину“ потребан је једнообразан напор воље да се постигне утицај на анђеле и друга божанска бића.

Чак и сада на спиритуалистичким и окултним сеансама видимо да сви који учествују у „ланцу“ морају подједнако и хармонично да ускладе своју вољу, спремни чак и на отпор, могу поткопати све напоре тајанственог домаћина. Све такве особе биће квалификоване као најштетнији елемент, који подрива напоре човечанства у највећем делу историје, које ће се тада сматрати побуном људи против Бога у савезу са Сатаном.“

У ствари, под маском упечатљиве и истовремено празне тезе „Русија као територија значења и културних кодова“, под маском „безбедносних технологија“, у земљи се уводе најновије технологије глобалног управљања.

 На ово можемо одговорити речима апостола Павла, које данас звуче актуелније него икада:

Прочитајте још:  Владимир Димитријевић: Књига после које је све јасно

„А за часе и времена, браћо, није вам потребно писати; Јер сами знате јамачно да ће дан Господњи доћи као лупеж по ноћи. Јер кад кажу: Мир је, и нема се шта бојати, онда ће изненада напасти на њих погибао као бол на трудну жену, и неће утећи. Али ви, браћо, нисте у тами да вас дан као лупеж застане.

 „Нема потребе да вам пишемо о временима и датумима, браћо, јер и сами сигурно знате да ће доћи дан Господњи као лопов у ноћи. Јер када кажу: „Мир и сигурност“, тада ће их задесити изненадна пропаст, као што порођај долази на жену која је у материци, и неће побећи. ви сте синови светлости и синови дана: ми нису синови ноћи ни таме. Јер сте сви ви синови светлости и синови дана. Ми не припадамо ноћи нити тами; не спавајмо, дакле, као остали, него бдијмо и будимо трезни. Јер који спавају ноћу спавају, и који се опијају ноћу се опијају. А ми који припадамо дану будимо трезни, обучени у оклоп вере и љубави, и с надом на спасење као кацигом. Јер нас Бог није одредио за гнев, него да стечемо спасење посредством Господа нашега Исуса Христа, који је умро за нас да с њим заједно живимо – било да смо будни, било да спавамо. Стога тешите један другога и изграђујте један другога, као што то и чините” (1. Сол. 5, 1-11).

Превод са руског и приређивање: “Борба за веру”

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *