Португал против визних ограничења за Русе

0

Португал је протестовао због забране уласка руских држављана у земље ЕУ, преноси ТАСС позивајући се на лист ЕКО.

Портпарол португалског министарства спољних послова рекао је: „Португал верује да главна мета режима санкција треба да буде руска ’ратна машина‘, а не руски народ.

Министарство спољних послова земље је такође у саопштењу навело да Португалија намерава да учествује у дискусији о визним ограничењима против Русије на неформалном састанку министара спољних послова ЕУ, који ће бити одржан 30-31. августа у Прагу.

Раније је постало познато да увођење визних ограничења за туристе из Русије не подржавају Грчка и Кипар. Немачка још није изнела коначно мишљење о овом питању. Они сматрају да ако забрана буде усвојена, антируске санкције неће деловати против руководства Русије, већ против читавог народа.

Треба напоменути да шенгенски визни кодекс не предвиђа могућност забране издавања виза на националној основи, покретачи овог пројекта имају две могућности: или да предложе потпуну преправку шенгенског кода, што може да потраје годинама, или постићи договор између низа земаља ЕУ да се издавање виза ограничи на одређене категорије руских држављана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *