Албанија тврди да је ухапсила руско-украјинске шпијуне!

0

У Албанији су агенције за спровођење закона привеле двојицу Руса и једног Украјинца, који су, према наводима власти, покушали да уђу у војни погон у граду Грамши, преноси Лента. ру позивајући се на Албанске вести и албанско Министарство одбране.

Приведени се тренутно налазе у полицијској станици у региону Елбасан. Према извору, тужилаштво у Елбасану је покренуло истрагу у којој учествују радници антитерористичке јединице и специјалних служби. Албански премијер Еди Рама рекао је да су сва тројица притвореника “осумњичена за шпијунажу”.

Руска амбасада у Албанији саопштила је да још није добила информацију републичких власти о привођењу Руса. „Локалне власти такве информације нису доставиле амбасади и конзулу. Информације о наводном инциденту видимо само у албанским медијима“, рекли су дипломате дописнику РИА Новости.

Ридус је раније писао да су САД и низ земаља ЕУ, укључујући Албанију, упутиле захтев за одржавање састанка Савета безбедности УН о ситуацији у Украјини 24. августа.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *