У Британији и САД не уче децу да се не боје педофила! [ИСПРАВКА]

0

На интернету су се појавиле слике летка на енглеском на ком пише: „Шта да радите ако вам на улици приђе странац? Немојте га се плашити, он вам обично неће ништа. Не вришти и плачи, ово може да повреди туђа осећања. Немојте га звати педофилом, „То је прљава реч. Покушајте да га боље упознате. Он само жели да стекне нове пријатеље као што сте ви. Позовите га код себе. Не можете да замислите колико ваш нови пријатељ може бити забаван.”

 

Слике тог летка су се највероватније прво појавиле на веб-страници Смартик, на којој их је корисник/ца под именом City SPb објавио/ла уз тврдњу да “приказују летак који се дели деци у Великој Британији”, а који је “сликао Рус док је био на одмору у Европи”. Недуго након тога, слике су почеле кружити на друштвеним мрежама на руском језику, уз тврдње “да се у Великој Британији подржава педофилија”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ипак, не постоје докази да се овакви леци заиста деле у Великој Британији, нити било где другде. А није могуће наћи ни било какве медијске извештаје или објаве на друштвеним мрежама са енглеског говорног подручја о њима. Иначе, на сликама летка нигде нису наведени лого и назив појединца или организације који их дистрибуира, низи адреса веб-сајта на ком јавност може добити више информација.

Васељенска

ИСПРАВКА: Иако је у првобитном чланку наведено да се ови леци деле по вртићима у Великој Британији, нема доказа да су се ови леци било где делили нити да иједна организација или појединац са енглеског говорног подручја стоји иза њих. Стога, дакле, није потпуно јасно ко заиста стоји иза ових летака и која је права намера иза њих.

Прочитајте још:  Купите циглу, или Како САД продају Украјину Русији

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *