Усташе реаговале на подизање оптужнице против хрватских пилота

0
хрвати, хрватска

Хрватска (Фото: EPA-EFE/Christian Bruna)

“Хрватска одбацује оптужницу, она је политичке природе и порука свима у Србији: окрените се будућности, погледајте се у огледало и размислите о томе што радите”, поручио је председник Хрватског сабора Гордан Јандроковић, након што је Апелациони суд у Београду потврдио оптужницу против четворице хрватских официра који се терете да су у августу 1995. године ракетирали колону избеглица на Петровачкој цести код Босанског Петровца.

“То су Вучићева посла, ништа није научио из историје и то не доприноси побољшању наших билатералних односа”, изјавио је Јандроковић у Барбану, где је присуствовао последњем дану 47. Трке на прстенац, преноси Н1 Загреб.

Прочитајте још:  Коруптивни утицај страних амбасада на српско правосуђе
Додао је да Србија има низ проблема с којих жели да скрене пажњу оптужницом.

“Србија има пуно проблема – проблеме око Косова, хоће ли на руску или западну страну и онда користи ове ситуације да би скретала пажњу са својих проблема”, оценио је председник Сабора.

Поручио је и да ће Хрватска заштити пилоте. “Сматрамо да је оптужница правно неутемељена. Повући ћемо све кораке како би заштитили наше грађане.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  МУП Србије: Ухапшено 25 особа због сумње за пореску малверзацију
Јандроковић се осврнуо и на преговоре око приступања Србије у ЕУ.

“Хрватска ће користити преговоре како би Србији послала поруку да такве ствари неће толерисати. Ако желе према Европској унији, морају се европски понашати. Морају одлучити желе ли према Русији или Западу”, рекао је Јандроковић.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *