До енергетске кризе у САД остало је нешто више од два месеца

0

(фото: Sputnik / Taras Litvinenko)

Сједињене Државе приметно заостају у производњи и складиштењу гаса, тако да се земља суочава са енергетском кризом 2022. године. Бусинесс Инсидер упозорава на то.

Прочитајте још:  Бајден је прогласио 31. март Даном трансродних особа. Трампова кампања захтева извињење хришћанима
Према писању публикације, укупан обим производње гаса на домаћем тржишту за недељу дана смањен је за 28 милиона кубних метара дневно са вршног нивоа од 2,76 милијарди кубних метара.

Сада су резерве гаса у САД 10 одсто испод традиционалног нивоа. Све због врућег времена, које нас тера да трошимо енергију на хлађење ваздуха у просторијама.

Истовремено, купци у Европи спремни су да плате седам пута више за природни гас него што кошта у Сједињеним Државама. Купци у Азији су такође повећали куповину гаса у очекивању велике потражње из Европе, која тражи алтернативне изворе. У међувремену, остало је само два и по месеца до почетка грејне сезоне у Сједињеним Државама, подсећа издање.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *