Усташе траже “проглашење ратног стања” због “напада из Србије”

0

(фото:Телескоп.хр)

Посланик у хрватском Сабору Жељко Сачић реаговао је на оптужнице које је Србија подигна против хрватских пилота за злочине на Петровачкој цести у време злочиначке акције “Олуја.

Прочитајте још:  Дипломате ЕУ верују: Вучић ће сад ускладити политику према Русији
Како преноси Телескоп.хр Сачић је упутио писмо председнику Сабора (парламента прим.аут) у коме захтева проглашење ратног стања.

“Предсједниче г.Јандроковићу, сазивајте изванредну сједницу Хрватског сабора..проглашавате стање непосредне ратне угрожености, прекидајте међународне дипломатске и друге односе с лудим и опасним, штеточинским водством Србије, са свим правнополитичким посљедицама.

Па та агресивно насилна, некажњена,непокајана протухрватска великосрпска багра удара непријатељски по самим темељима ове државе, овог друштва, настављају тамо гђе су започели ‘ 91. ,а, ” ” Олујом” заустављени ,’95.Они би се сада, након свега, монтирано, специјално ратовски, непријатељски, опет обрачунавали са самим побједничким ратним војним водством Републике Хрватске..адмиралом Домазетом, генералом Миљавцем ???

Прочитајте још:  Вучић је рекао да разговор са Зеленским није променио став Србије о антируским санкцијама
Не чекајте, штетно је, сазовите Хрвате на окуп..јер у рату поражена, у миру опорављена великосрпска багра нас опет озбиљно напада!”- навео је овај усташа у писму упућеном председнику Сабора Горану Јандроковићу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/Телескоп.хр

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *