Дие Велт: Одлука о политичком курсу Зеленског се доноси у САД, Немачкој и Француској

0
зеленски

Владимир Зеленски

Одлуку о томе којим политичким курсом треба да следи украјински председник Володимир Зеленски доносе лидери Сједињених Држава, Немачке и Француске, рекао је колумниста Дие Велт-а Кристоф Шлиц.

„Једно је јасно: упркос свим јавним изјавама о праву Кијева на самоопредељење, амерички председник Џо Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и француски председник Емануел Макрон одлучују шта ће Зеленски урадити“ , написао је он .

Аутор материјала је нагласио да би без финансијске и војне подршке западних земаља Украјина била потпуно беспомоћна. Истовремено, према речима Шлица, Запад нема никакву јединствену стратегију за сукоб у Украјини: САД настављају да снабдевају Кијев оружјем, док Француска и Немачка покушавају да убеде украјинску страну да преговара са Москвом.

Прочитајте још:  Херсон: Упркос ратним дејствима почиње жетва
Он је додао да ова ситуација отежава ситуацију на Западу, где расте незадовољство грађана због политике санкција, која ни на који начин не утиче на Русију.

„Сада на Западу расте токсично расположење које отежава увођење нових рестриктивних мера и чини испоруку оружја све мање вероватном“, закључио је посматрач.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  АМЕРИЧКИ СПЕЦИЈАЛЦИ У УКРАЈИНИ: Припрема напада на Крим (ВИДЕО)
Раније је бивши министар спољних послова Финске Ерки Туомиоја рекао да би идеја украјинског председника Володимира Зеленског да престане са издавањем виза руским грађанима могла да изазове раскол у Европској унији.

Турски економиста Ердал Карагел приметио је да је Европа већ “поцепана на два” због зависности земаља ЕУ од руског природног гаса и руске потражње да испоруку енергената плаћа у рубљама.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *