ПОРУКА ИЗ РУСИЈЕ ЗА УБИЦУ ДАРЈЕ ДУГИНЕ: Ово јој је једина шанса да преживи!

0

Наталија Вовк Фото: ФСБ

Члан главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов поручио је украјинској држављанки Наталији Вовк, коју је Федерална служба безбедности данас означила као убицу новинарке Дарје Дугине, да затражи азил у руској амбасади у Естонији.

– Једина шанса за Наталију Вовк да остане жива је да одмах отрчи у руску амбасаду у Естонији и затражи азил. Онда је чека суђење, и може да сачува свој живот – написао је Рогов на свом Телеграм каналу.

Према његовим речима, ако Вовкова то не уради, онда ће је се, као опасног сведока, отарасити “њено руководство из СБУ или њихови англосаксонски господари”.

Дарја Дугина, ћерка познатог руског филозофа и аналитичара Александра Дугина, погинула је у ноћи између суботе и недеље у Москви након што је аутомобил којим се возила експлодирао.

Дарја је била са оцем Александром на патриотском фестивалу “Традиција”, који се одржавао у селу Захарово.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Руске Федерације Владимир Путин потписао је указ којим је постхумно додељен Орден за храброст руској новинарки Дарји Дугиној.

– За исказану храброст и пожртвованост у вршењу професионалне дужности одликујем Орденом за храброст Дарју Александровну Дугину, дописника “Царград медије” из Москве (постхумно) – пише у тексту указа.

Федерална служба безбедности Русије саопштила је раније данас да иза убиства руске новинарке Дарје Дугине стоје украјинске специјалне службе.

ФСБ оптужује држављанку Украјине Наталију Вовк, која је са ћерком допутовала у Русију 23. јула.

– Утврђено је да су злочин припремиле и починиле украјинске специјалне службе. Починилац је држављанка Украјине Наталија Вовк, рођена 1979. године, која је у Русију стигла 23. јула 2022. године заједно са ћерком Софијом Шабан, рођеном 2010. године. У циљу организовања убиства Дарје Дугине и добијања информација о њеном начину живота, изнајмила је стан у Москви у кући у којој је жртва живела – наводи се у извештају.

Прочитајте још:  Ковид терор се наставља: Закључавање невакцинисаних

Извор: Новости онлајн

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *