БИВША ХРВАТСKА ПРЕМИЈЕРKА ЖИВИ У СТАНУ ПРОТЕРАНИХ СРБА: Адвокат подсетио на језив случај у ком је учествовала Јадранка Kосор

0

Не смирују се страсти због подизања оптужнице Србије због ратног злочина против цивилног становништва током Олује у Хрватској. Да подсетимо, реч је о оптужници која се конкретно односи на бомбардовање колоне цивила на Петровачкој цести. И док се увелико говори о томе да ли је ово политичка одлука, водитељи Пулса Србије на Kурир телевизији су данас у госте позвали Саву Штрпца, председника документарно информационог центра Веритас и адвоката Александра Цвејића како би више разговарали о правном углу оптужнице против хрватских пилота.

– Хрвати су имали службени наратив и државни став да земља која се брани не може починити ратни злочин. Онда су под притиском међународне заједнице променили тај став. Хрватска је процесуирала за ратне злочине више од 3.736, а сад већ и 20-ак више особа, а међу њима је само 3% припадника њихових оружаних снага. Ово све друго су припадници бивше ЈНА и остало – рекао је Штрбац.

Адвокат Александар Цвејић је подсетио на неке случајеве из прошлости.

– Мислим да је хрватска држава реаговала нервозно и по инерцији. Они су прилично навикнути да у оваквим ситуацијама испоставе некакве захтеве – рекао је адвокат Александар Цвејић и додао:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Подсетићу вас на случај када је свиојевремено био лишен слободе Тихомир Пурда. То је једна потпуно минорна личност, који је овде био осумњичен за ратни злочин. И дата је хрватска држава реаговала на овај начин. Тадашња премијерка Јадранка Kосор, која живи у стану отетом од српске протеране породице, а она је тад изјавила: “Ја ћу то завршити са председником Тадићем” – рекао је адвикат Александар Цвејић.

Прочитајте још:  ОЛУЈА ЋЕ ГРУНУТИ ВЕЋ ПРЕПОДНЕ Овај део Србије први на удару, ево кад невреме стиже у Београд

Курир

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *