Медицински аналитичар са ЦНН-а која се жестоко залагала за ношење маски сада признаје да је то ‘нашкодило’ развоју њеног сина

0

Bill Clark/CQ Roll Call/Getty Images

Медицинска аналитичарка ЦНН-а др Леана Вен, која је две године била један од најјачих заговорника маски и маски у школама, сада признаје да је присиљавање њеног детета да их носи нашкодило његовом развоју.

Вен је пре неколико месеци почела да признаје да маске не делују на заустављање ширења ковида, даље изјављујући да би „одлука о ношењу маске требало да пређе са мандата владе на индивидуални избор“.

Већ два месеца пре тога, Вен се залагала да Бајденова администрација „додатно ограничи активности невакцинисаних“.

Вен је такође раније успоставила сегрегисано друштво када је окривила људе који нису узели вакцину за „налет“ ковида, док је тврдила да „не можемо веровати невакцинисаним“.

Вен је такође позивала да се „људима отежа ако остану невакцинисани“ тиме што би се ограничавале њихове друштвене слободе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је тврдила да „људима мора бити тешко ако остану невакцинисани“, тврдећи да то тренутно није тешко (иако је група демонизована и дискриминисана на дневној бази).

Вен је такође раније изјавила да деца која се враћају у школу морају да буду приморана да носе индустријске маске и да би требало да буду подвргнута недељним тестовима на ковид све док не буду у потпуности вакцинисана.

Сада, међутим, Вен каже да ношење маски код деце има превише недостатака.

Прочитајте још:  ОНИ СУ ВАСКРСЛИ СРБИЈУ НАКОН ВЕЛИКОГ РАТА Деца радила најтеже физичке послове како би оживела домаћинства (ВИДЕО)

У тексту за Вашингтон Пост, Вен наводи: „Постало је јасно да циљ којем сам се надала – обуздавање ковид-19 – није достижан. Овај коронавирус је ту да остане.”

„Са овим новим, неограниченим временским оквиром, калкулација користи и ризика мера ублажавања драматично се променила. Била сам спремна да ограничим активности своје деце на годину или две, али не и на њихово цело детињство“, наставља она.

Вен такође признаје да је „ношење маски штетило језичком развоју нашег сина, а ограничавање ваннаставних и друштвених интеракција међу децом би негативно утицало на њихово детињство и ометало моју и мужевљеву способност за рад“.

Као што смо раније истакли, закључавање и ношење маске посебно су имали огроман штетан утицај на децу.

Студија у Британији показала је да многа деца која полазе у основну школу имају озбиљно неразвијене говорне вештине, при чему многа не могу да изговоре ни своје име.

Према логопедима, ношење маски је изазвало повећање броја болничких упута од 364%, а ти пацијенти су бебе и деца која су тек проходала.

Друга студија је открила како је средња оцена коефицијента интелигенције код мале деце рођене током пандемије пала за чак 22 поена, док су вербалне, моторичке и когнитивне способности страдале као последица затварања.

Студија објављена у часопису Ројал Сосајети Опен Сајенс открила је да су закључавања у Великој Британији узроковала да око 60.000 деце пати од клиничке депресије.

Прочитајте још:  Корона "стручњаци" хоће опет да нам врате маске!

Бројке показују да је 400.000 британске деце прошле године упућено специјалистима за ментално здравље због дијагнозе као што су поремећаји у исхрани и самоповређивање.

Стручњаци за образовање тврде да је присиљавање школараца да носе маске изазвало дуготрајну психолошку трауму.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *