Ухапшен напредњак због силовања

0
кокаина

(фото:Пиксабеј)

Иницијатива за Пожегу незванично сазнаје да је синоћ ухапшен директор Спортско-културног центра Пожега Марко Маћић, иначе члан Српске напредне странке. Он је већ кривично-правно процесуиран за насиље у породици, а сад је против њега поднета кривична пријава због силовања.

„Kао осумњиченом за кривично дело из става 194. Kривичног законика изречена му је мера забране контактирања, коју је Маћић прекршио. Због тога је ухапшен, а у тренутку хапшења био је позитиван на кокаин и алкохол (1,17 промила), што је потврђено лабораторијским узорковањем крви, након хапшења“, пише у саопштењу Иницијативе за Пожегу.

Због свега наведеног поменута иницијатива тражи Маћићево разрешење са јавне функције.

“Обавеза Иницијативе за Пожегу јесте да се стара о јавном интересу. Из разлога што је Маћић јавни функционер, сматрамо апсолуутно недоличним да се једна таква личност налази на месту директора јавне установе и захтевамо хитно разрешење с ајавне функције. Особа која би требало да буде пример младима (подсећамо да је на челу установе у склопу које је некада радила и Kанцеларија за младе), Маћић не може и не сме да буде неко ко доводи себе у стање смањене урачунљивости опојним супстанцама, која у алкохолисаном и дрогираном стању управља моторним возилом и која је повртаник у породичном насиљу”, кажу у саопшттењу.

Апелују и на институције, пре свега полицију и правосудне органе, да свој посао обављају професионално и часно, јер у овом случају како кажу постоји озбиљан политичи утицај из врха власти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Апелујемо на институције да не потпадају под утицај политичких комесара, већ да заштите јавни интерес. Упућени смо да постоји озбиљан утицај полититичког фактора из врха (локалне) напредњачке власти, због чега полиција није свој посао урадила ваљано. Због тога, осим апела, такође и упозоравамо да ћемо бити ту да пратимо целокупан процес и не дозволимо да се било која битна чињеница скрајне и гурне под тепих, само зато што је неко члан Српске напредне странке”, закључују у Иницијативи за Пожегу.

Прочитајте још:  Лек за астматичаре у Србији 15 пута скупљи него у Мађарској

Нова

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *