Шапић оптужио Весића за шпијунажу и запретио: Елиминисаћемо „полушпијуне“

0

Александар Шапић

Градоначелник Београда Александар Шапић оптужио је бившег заменика градоначелника Горана Весића за шпијунажу.

Шапић је рекао да су “Весићеви полушпијуни” криви за то што цуре информације из његовог кабинета, те да их они, кад их ухвате, одмах елиминишу. Он је тако одговорио на питање због чега је сменио после пет дана свог помоћника Драгана Пешикана.

“То је покушај неког ‘полушпијунирања’. Ја сам због тога морао неколико људи, који раде у Старом двору, да заменим. Почели су папири да нам нестају из канцеларија и онда су те информације завршавале у опозиционим медијима”, рекао је Шапић, додајући да би након појављивања тих “полуинформација”, како их је назвао, долазио Горана Весић да их коментарише.

“Зато кажем да је то полушпијунажа. Али нису ни у стању да дају праву информацију, већ фелеричну, какав је био и његов рад ( рад Горана Весића прим.аут). У том случају, ми мењамо људе који нам вршљају по канцеларијама и узимају документа и којима су главна тема моји телевизори – да ли сам их платио или нисам. Ево, још чекам да ме питају за те рачуне, али не питају ме за рачуне. Важно им је било да пусте причу, али после ме нису питали да им покажем рачуне и да се извине ако ти телевизори нису плаћени из буџета Града Београда”, рекао је Шапић.

Он је додао да је важно разликовати људе који су добро радили свој посао од оних који то чине лоше, а онда је описао и шта раде са “полушпијунима”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Шапић планира смену директора 14 јавних предузећа у Београду

“Kад га ухватимо, ми га онда елиминишемо. Тако да ћемо видети ко је дао ову информацију”, закључио је он.

Повод за овакав коментар Александра Шапића била је информација да је сменио помоћника Драгана Пешикана свега пет дана пошто га је поставио на функцију. Он је покушао да демантује поменуту информацију, али је у свом “демантију” заправо потврдио истинитост приче, рекавши да је он именовао Пешикана, али да га је сменио због тога што није испуњавао одређене услове.

“Ја сам хтео њега, он ће бити мој саветник. Ја јесам потписао његово постављање, али оно никад није постало правоснажно зато што он не испуњава неке друге услове. Ми смо њега после два, три дана практично разрешили, али он формално није ни постављен”, објаснио је Шапић.

Нова.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *