Остаћемо и без ЕПС-а и без струје

0
епс-а, вучић, епс

ЕПС (Фото: Јутјуб)

ЕПС је деценијама био највећи произвођач струје и инвеститор на Балкану, а данас је највећи увозник и губиташ, са увозом струје од 610 милиона евра и губитком од 420 милиона евра, за само шест месеци ове године, подсећа потпредседник Странке слободе и правде Душан Никезић.

Такво стање, према његовим речима, потврђују објављени подаци о пословању у првих шест месеци ове године, који показују и да су укупне обавезе порасле на преко 3 милијарде евра и да ЕПС неће моћи да финансира из редовног пословања.

„Јесен је иза угла, а ЕПС је данас у неуопоредиво лошијем стању него после бомбардовања и поплава. Најгоре је што претходних девет месеци ништа није урађено на повећању капацитета за производњу домаћег угља и струје, па је јасно да ће ЕПС наредну зиму дочекати у још лошијем стању него претходну и да ће још најмање две године правити губитак од милијарду евра годишње“, навео је Никезић у писаној изјави.

Додатни проблем је, према његовој оцени, то што су угаљ, пелет и дрва за огрев дупло скупљи, па све већи број људи планира да се греје на струју, што ће, упозорава потпредседник ССП-а, додатно оптеретити енергетски систем, који се већ налази пред пуцањем.

„Зато инсистирамо на хитном увођењу ванредног стања у сектору енергетике и именовању професионалног кризног руководства у ЕПС-у, јер ћемо у супротном ове зиме остати и без ЕПС-а и без струје“, поручио је Никезић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

N1

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *