Договор о документима добар за Вучића

0
вучић, србине, србије, косова

(фото:Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да договор о документима који је постигнут добар за српску страну, да је то је усмени договор и да мисли да су успели нешто да исправе.

“Имате дисклејмер на којем пише да то није признање, изборили смо се за српску државност на КиМ, да документи Србије важе на КиМ, нашли смо најбоље тумачење а то је да Срби на КиМ имају правио на документа Србије – истакао је он.

“Да се не праве наивни, ми смо и до сада примали њихова документа и са њима су ишли од 2011. у централну Србију само смо губили пет минута издавали папир, а овако имате три са два велики постер, тзв. дисклејмер, на коме пише да то није никакво признање и да могу да путују, али смо се изборили за српску државност на КиМ, да документа Србије важе на КиМ посебно Срба са КиМ. У том смислу смо нашли најбоље тумачење које Приштина није са лакоћом прихватала, а то је да Срби са КиМ имају право на своја документа Републике Србије – навео је Вучић.

На питање како види изјаву премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да се нада да до октобра више неће видети возила са неважећим таблицама на Косову Вучић каже да данашње Куртијеве речи представљају нову пријетњу Србији и говоре да је био у праву све што је причао.

“То значи да он жели сукобе и наставак проблема. И јасно је да ту не постоји ни простор на који би могли да се позову тренутно. Имају споразум о слободи кретања који се тиче и таблица у тачки 7. али је ту другачија и компликованија ситауција и са КС таблицама” – навео је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Нон-пејпер Савету Европе ипак уручили шиптарски сепаратисти са окупираних територија
Поручио је да ће се Србија борити и чувати страну свом народу, али је додао да је ипак веома забринут.

“Плашим се да долазе друге ствари и да неко управо жели да нас уведе у сукобе, а наше је да то докле можемо да чувамо нашу позицију и избјегавамо, али када више не можемо сатерани сте уза зид и немате куд” – истакао је Вучић.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *